Kuusaa-juoksu 2023 / Kilpailuohjeet

Kilpailukeskus
Kilpailukeskuksena toimii Kymin Ruukilla (Kyminväylä 2) Taideruukin takapiha-alue. Cafe Ruukitar on lauantaina auki klo 10-15.

Pysäköinti
Pysäköinti tapahtuu Taideruukin etu- ja takapihalla olevilla pysäköintialueilla.

Kilpailunumerot
Jokaiselle osallistujalle on varattu kilpailunumero, jonka voi noutaa infoteltalta ennen lähtöä. Numeroiden mukana on neljä hakaneulaa. Numerolappu jää osallistujalle muistoksi tapahtumasta, eikä sitä tarvitse palauttaa.

Toiminta lähdössä
Lähtö tapahtuu klo 12 ja kaikki sarjat lähtevät yhtä aikaa. Ryhmittäytyminen lähtöviivalle tapahtuu siten, että kilpasarjalaiset lähtevät eturivistä ja kävelijät perältä. Lähtö tapahtuu järjestäjän antamasta merkistä. Lähtöviiva toimii myös maaliviivana.

Reitti
Kilpailureitti kulkee pääosin kevyenliikenteen väyliä pitkin. Reitti on merkattu nuolikyltein. Reitillä on muutama kadun ylitys suojatietä pitkin, ja näissä paikoissa on liikenteenohjaajat turvaamassa juoksijoiden matkan. Reitillä tulee kuitenkin liikkua muu liikenne huomioiden ja oma turvallisuus edellä.

Toiminta maalissa
Maali sijaitsee samassa paikassa kuin lähtö. Maaliin tulevat juoksijat ja kävelijät juoksevat tien vasenta reunaa. Uudelle kierrokselle lähtijät juoksevat tien oikeaa reunaa suoraan seuraavalle kierrokselle.

Palkinnot
Kilpasarjoissa nopein mies ja nainen palkitaan välittömästi maaliintulon jälkeen infoteltalla. Arvontapalkinnot arvotaan muiden sarjojen osallistujien kesken, ja ne ovat noudettavissa maalintulon jälkeen infoteltalta. Kilpa- ja hölkkäsarjojen osallistujille otetaan aika, ja tulokset ovat nähtävissä tapahtuman jälkeen Kuusankosken Urheiluseuran kotisivuilla. Kävelysarjassa ei ole ajanottoa. Voikkaan Viesti tarjoaa jokaiselle osallistujalle grillimakkaran.

Pesu ja pukeutuminen
Erillistä peseytymis- ja pukeutumistiloja ei ole.