Suunnistus / MOBO-suunnistus

UPM Kymi yhteistyössä Kuusankosken Urheiluseuran kanssa on toteuttanut Kuusankosken Hirvimäen ja Kettumäen alueelle 14 rastia käsittävän MOBO-radan (mobile orienteering). MOBO on tarkoitettu matalan kynnyksen tutustumiseen suunnistukseen. Radalle voi lähteä omatoimisesti milloin haluaa ja rasteja voi kiertää haluamansa määrän ja vapaavalintaisessa järjestyksessä. Numerojärjestyksessä kierrettynä koko radan pituus on linnuntietä 5,3 kilometriä ja rastiväli 10-14 on linnuntietä 1,2 kilometriä.

MOBOa on monilla paikkakunnilla käytetty koulujen suunnistuskerroilla ja koululaiset ovat innostuneet älypuhelimen ja suunnistustehtävän yhdistämisestä. MOBOssa älypuhelin toimii sekä karttana, kompassina että leimasimena eli kaikki tarvittava on käsissäsi. MOBO-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen ilmaiseksi omasta sovelluskaupasta (hakusana MOBO).

Kouvola Hirvimäki -nimellä sovelluksesta löytyvän radan lähtöpiste on Lassilanpellontiellä kuntoradan parkkipaikan ilmoitustaululla koiratarhan vieressä. Rastit tukeutuvat kuntorataan ja sen ympäristön laajaan polkuverkostoon Hirvimäellä sekä Kettumäen puolella. Koska radan voi aloittaa miltä rastilta tahansa ja rastit kiertää siinä järjestyksessä kuin itse haluaa, radalla ei ole ns. maalia. MOBO-radalla voi rasteja yhdistelemällä tehdä monta erilaista rataa, ja se soveltuu myös aktiivisuunnistajien harjoitteluun.

Kouvola Hirvimäki MOBOkartta

Lisätietoja

Mobo kartat