Kalevan kierros 2018 saatu päätökseen

Vuoden 2018 Kalevan kierros saatiin päätökseen 30.9. Helsingissä. Pääkaupunkijuoksun yhteydessä juostu viimeinen osalaji puolimaraton käytiin koleassa kelissä hiekkatiepohjaisilla reiteillä Keskuspuiston maisemissa. Seuran joukkueet olivat aktivoituneet toden teolla ja juoksun starttiviivalla nähtiin koko naisten joukkue sekä miehistäkin yhtä vaille kaikki.

Naisissa Elina juoksi varmistellen koko kierroksen voittoon ajalla 1.42.59 ollen kiertäjänaisista päivän neljänneksi nopein. Katri oli naisista viides ajalla 1.46.03 ja Johanna kahdeksas ajalla 1.47.58. Niina kellotti ajan 1.51.10, Mirva 1.52.23 ja Kaisa 1.57.09. Kokonaiskisassa Elina siis selkeään voittoon ennen Kirsi Korpijärveä ja Johanna Herrasta. N50-sarjassa voitto meni Johannalle, joka oli myös naisten kokonaiskisassa sijalla neljä! Niina oli viidellä lajilla sarjassa yhdeksäs. N40-sarjassa niin ikään Katri ja Mirva joutuivat tyytymään sijoituksiin vain viiden lajin pisteiden perusteella, ollen sijoilla 11 ja 13. Kaisa suoritti ensimmäisen kierroksensa kolmella osalajilla ollen yleisessä sarjassa 12.

Miehissä Jussi Soini ehti mukaan kolmanteen lajiinsa ja otti vakuuttavalla juoksulla kiertäjämiehissä suoraan sijan viisi ajalla 1.22.56! Esa pääsi loppumatkan vaikeuksista huolimatta maaliin täysin kelpoajassa 1.39.57. Aki tuli maaliin ajassa 1.44.22 vain hieman ennen Mikaa, jonka loppuajaksi kirjattiin 1.45.13. Jukkakin alitti kahden tunnin rajan ajassa 1.59.48. Kokonaiskisassa vain Esa oli mukana taistelemassa kärkisijoista kuudella suoritetulla lajilla. M50-sarjassa irtosi tänä vuonna viides sija. M40-kokonaiskisassa Mika löytyy sijalta 28 viidellä lajilla ja Jukka sijalta 42 neljällä suoritetulla lajilla. Yleisessä sarjassa Jussi ylsi sijalle 24 ja Aki oli 30. kahdella lajilla. Jarilta jäi valitettavasti viimeinenkin osalaji suorittamatta, vaikka tarkoitus oli kyllä viivalle lähteä.

Naisten joukkuekisassa voitto lipsahti harmittavasti KK Länsi-Uusimaalle reilulla 200 pisteellä. Suunnistuksessa ratamestarin oveluus yllätti jälleen ja naiset saivat vain kolme hyväksyttyä suoritusta kasaan. Vähän huonommallakin juoksulla olisi tuo piste-ero tullut kerättyä Mynämäeltä, mutta koska joukkuekisan luonteeseen kuuluu se, että neljä suoritusta lasketaan, tämän vuoden lopputulokset ovat tällä kertaa näin.

Miehet jäivät joukkuekisassa suhteellisen kauas kärjestä, sillä soutuun saatiin vain yhden miehen pisteet ja luisteluunkin kahdet. Muissa lajeissa neljä suoritusta tuli täyteen ja pisteet saatiin kerättyä kasaan. Kaikkien joukkueiden kesken miehet olivat sijalla 23, mutta edelle ehti kolme naisjoukkuetta. Piste-eroa kärkisijan vieneisiin Kuntokonniin kertyi lähes 8000 pistettä.

Tulokset: http://tiedot.kalevankierros.fi/results/year/2018/all/all/all

Kuvat: Kalevan kierros


Elina


Kaisa


Mika


Katri


Mirva satsasi viimeisessä lajissa eniten maaliintuloon!