Suunnistus / MOBO-suunnistus

Kuusankosken Urheiluseura on toteuttanut yhteistyössä UPM Kymin ja Jaalan Kotiseutusäätiön kanssa kaksi MOBO-rataa (mobile orienteering) Kuusankoskelle ja Jaalaan.

Kuusankosken Hirvimäen ja Kettumäen alueella oleva MOBO-rata on tehty yhteistyössä UPM Kymin kanssa ja Jaalan Ruhmaanharjun alueella oleva MOBO-rata Jaalan Kotiseutusäätiön kanssa. Molemmilla radoilla on 14-rastia.

MOBO on tarkoitettu matalan kynnyksen tutustumiseen suunnistukseen. Radalle voi lähteä omatoimisesti milloin haluaa ja rasteja voi kiertää haluamansa määrän ja vapaavalintaisessa järjestyksessä. Koska radan voi aloittaa miltä rastilta tahansa ja rastit kiertää siinä järjestyksessä kuin itse haluaa, radalla ei ole ns. maalia. MOBO-radalla voi rasteja yhdistelemällä tehdä monta erilaista rataa, ja se soveltuu myös aktiivisuunnistajien harjoitteluun.

MOBOa on monilla paikkakunnilla käytetty koulujen suunnistuskerroilla ja koululaiset ovat innostuneet älypuhelimen ja suunnistustehtävän yhdistämisestä. MOBOssa älypuhelin toimii sekä karttana, kompassina että leimasimena eli kaikki tarvittava on käsissäsi. MOBO-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen ilmaiseksi omasta sovelluskaupasta (hakusana MOBO).

KOUVOLA HIRVIMÄKI

Kouvola Hirvimäki -nimellä MOBO-sovelluksesta löytyvän radan lähtöpiste on Lassilanpellontiellä kuntoradan parkkipaikan ilmoitustaululla koiratarhan vieressä. Rastit tukeutuvat kuntorataan ja sen ympäristön laajaan polkuverkostoon Hirvimäellä sekä Kettumäen puolella. Numerojärjestyksessä kierrettynä koko radan pituus on linnuntietä 5,3 kilometriä ja rastiväli 10-14 on linnuntietä 1,2 kilometriä.

Kouvola Hirvimäki MOBOkartta

KOUVOLA RUHMAANHARJU

Kouvola Ruhmaanharju -nimellä MOBO-sovelluksesta löytyvän radan lähtöpiste on Jaalan koulun pihalla olevan aidatun kentän luoteiskulmassa. Lähtöpisteen kyltti on kiinnitetty aitaan ulkopuolelle. Rastit tukeutuvat kuntorataan ja sen ympäristön laajaan polkuverkostoon Ruhmaanharjun ympäristössä. Numerojärjestyksessä kierrettynä koko radan pituus on linnuntietä 5,2 kilometriä.

Kouvola Ruhmaanharju MOBOkartta

LISÄTIETOJA

Lisätietoja mobiilisuunnistuksesta

Moboradat maailmalla