Maastopyöräily

Maastopyöräily tarjoaa monipuolisen, luontoon sijoittuvan liikunta- ja kilpailumuodon. Kouvolan kaupungin alueella on erinomaiset lajin harrastusmahdollisuudet. Kuusankosken Urheiluseura tukee jäsentensä harrastusta ja pyrkii järjestämään vuosittain yhden kansallisen maastopyöräilykilpailun. Vuonna 2016 järjestimme uusitulla reitillä Kuusankoski MTB- maastopyöräkilpailun, joka saa jatkoa vuonna 2017. Kilpailusta pyritään tekemään uusi jokavuotinen perinne. Seura on Suomen Pyöräilyunionin jäsen.

Taustaa

Pyöräily on jossain muodossa ollut mukana seuran toiminnassa aivan alkuvuosista lähtien, vaikkei kyseessä pyöräilyn erikoisseura olekaan. Mm. vuonna 1940 valittiin maantiepyöräilijä seuran parhaaksi urheilijaksi. Ennen henkilöautokannan kasvua lähimatkat paikallisiin kilpailuihin ja suunnistusharjoituksiin taitettiin polkupyörällä. Metsään ei tuolloin pyörällä kilpailumielessä kuitenkaan vielä menty.

Maastopyöräily tuli kuvaan mukaan 2000-luvun alussa. Pyöräily- ja kuntourheilumiesten yhteistoimin polkaistiin käyntiin maastopyöräilyharrastus. Maratoncupin kilpailu vuonna 2003 toi Nauhan – Anhavan maastoihin satakunta pyöräilijää. Kertyneen kokemuksen ja kilpailijoilta saadun palautteen pohjalta on kilpailu- ja rataratkaisuja edelleen kehitetty.

Toiminta on pyörinyt hyvässä yhteistyössä paikallisten pyöräilyseurojen ja oman seuran muiden jaostojen kanssa.

Uutiset

Kuusankoski MTB kilpailukutsu julkaistu

Helatorstaina 25.5. toisen kerran ajettava Kuusankoski MTB: kilpailukutsu on julkaistu! Kisakeskus on muuttunut Kuusankosken Kuntoutuskeskukselle, joten pieniä muutoksia rataan on tulossa. Kaikki sarjat ajavat ennen… / Lue lisää

Polkujuoksukilpailu Mielakassa 21.8.2016

Mielakassa pääsee juoksemaan ja polkemaan sunnuntaina. (PDF-tiedosto avautuu klikkaamalla kuvaa.)… / Lue lisää