Jaalan tuplasprintti ratamestarin silmin

Tervetuloa Jaalaan kaikki sprinttisuunnistukseen hurahtaneet!

Tarjolla on hieman erilainen näkökulma upeaan lajiimme. Toki peruslähtökohta on sama kuin kaikissa sprinteissä: Pyritään menemään kovaa – mahdollisimman vähällä matkalla ja mahdollisimman nopeasti. Missä tämä kilpailu poikkeaa normisprinteistä, on kisamiljöö. Alueella ei ole yhtään yli kaksikerroksista rakennusta. Rakennuskanta on sijoitettu hyvin väljästi. Väleissä on luonnontilassa olevaa nopeaa kangasmetsää. Kartta-alueella on paljon rivitaloyhtiöitä, mikä mahdollistaa suunnistamisen rakennetussa ympäristössä. Koska suunnistustehtävät eivät välttämättä nouse Tampereen keskustan tai Stadisprintin tasolle, pyrin kompensoimaan asiaa pidentämällä suunnistustehtävää himpun verran. Näin saadaan mukaan vähän lisää fyysistä haastetta.

Kartta on kooltaan A4S mittakaavassa 1:4000. Alue antaa hyvät mahdollisuudet fyysisten ratojen laatimisen. Koska kisassa juostaan kaksi starttia, tulee kilpailumuodosta todellinen kestävyyslaji.

SM-sprintti kilpaillaan kahden viikon päästä Jaalan tuplasprintistä, joten tässä kisassa on hyvä hakea tuntumaa SM-kisarytmitykseen. Toisaalta myös kisajärjestäjän kannalta on mukavampi tehdä kisasta houkuttelevampi tarjoamalla kaksi starttia saman päivän aikana. Itse, innokkaana harrastajana, en pidä yhden sprintin kisoja kovinkaan kustannustehokkaana kilpailijan kannalta.  Kukapa ajelisi parisataa kilometriä kisoihin 15 min suorituksen vuoksi. Nyt voimme tarjota tätä “herkkua” enemmän kerralla.

Mikäli haluat Jaalan matkaltasi vielä jotain enemmän, kannattaa kisan jälkeen suunnata auton nokka kohti Verlaa. Unescon maalimanperintökohde on auki vielä kyseisenä sunnuntaina. Vanha pahvitehdas on todella tutustumisen arvoinen kohde kaikille kulttuurinälkäisille. (Lisätietoja www.verla.fi)

Tervetuloa sprinttaamaan Hokkarinharjulle!

Ari Hietanen

ratamestari