Kalevan kierroksen soutu ja pyöräily urakoitu kesän aikana – Elina vankisti kärkipaikkaansa

Kesäkuun lopussa 30.6. Keuruulla soudettiin Kalevan kierroksen neljäs osakilpailu, 30 kilometrin soutu. Naisissa kovimman ajan tekivät Elina ja Johanna Kilpeläinen vuorosoudussa ajalla 3:11:09. Pistelaskun kuitenkin suosiessa yksinsoutajia, vei yksiköllä liikkeellä ollut Johanna Herranen ajalla 3:21:34 suurimmat pisteet. Katri Lindroos kiersi reitin yksiköllä aikaan 4:03:50 ja Niina Simola 4:12:03. Miesten joukkueesta mukana oli vain Esa Pylvänen, joka souti yksikön maaliin ajassa 3:17:05.

Pyöräily ajettiin Kausalassa 18.8. Lähes kotikisa sai seuran joukkueet liikkeelle hyvällä osallistumisprosentilla, kun miehistä neljä starttasi viivalle ja naisten joukkueesta kaikki. Kokonaiskisan kannalta mielenkiintoinen tilanne on Johanna Herrasen jo soudussa alkanut loppukiri, hän ajoi päivän toiseksi kovimman ajan naisissa (1:57:11) ja nosti itsensä kokonaiskisassa toiseksi. Elina pitää kuitenkin edelleen kärkipaikkaa reilulla erolla Herraseen, siitä piti huolen päivän kolmanneksi nopein aika (2:00:52). Johanna Kilpeläinen kellotti päivän 5. parhaan ajan (2:03:37) ja Katri Lindroos oli seitsemänneksi nopein (2:06:24). Kaisa Sipinen polki maaliin ajassa 2:09:44, Mirva Hilander 2:11:34 ja Niina Simola 2:19:28. Miehissä M50-sarjassa Esa ajoi kolmanneksi kovinta vauhtia (1:48:18) kärkikaksikon Ari Ilola – Rauno Hakala ollessa aivan omalla minuuttiluvullaan, tosin kuuden sekunnin sisällä toisistaan. Mika Liukkonen rullasi maaliin ajassa 1:56:43, Jukka Salo 2:28:40 ja Aki Hanski 2:29:55.

Ennen viimeistä lajia juoksua, joka juostaan Pääkaupunki-juoksun yhteydessä Helsingissä 30.9., on naisten kokonaiskisassa siis tilanne se, että Elina Kilpeläinen on turvallisen tuntuisessa johdossa ennen Johanna Herrasta. Pisteissä ero on 497. Johanna Kilpeläinen, joka johtaa ikäsarjaansa N50, on myös naisten kokonaiskisassa sijalla neljä, mutta matkaa kolmantena olevaan Kirsi Korpijärveen on jo lähes 280 pistettä. N50-sarjan kakkonen Riikka Kaipia on sen sijaan vain 40 pisteen päässä, joten naiset saavat tosissaan juosta sarjavoitosta Helsingissä! Muut joukkueen naiset eivät ole enää kokonaiskisassa mukana, sillä sääntöjen mukaan kaikki lajit pitää olla suoritettuina, eivätkä pelkät pisteet riitä. Katrilta tuli valitettava hylkäys suunnistuksessa, joten sijoitus on N40-sarjassa tällä hetkellä 13., kun pisteet riittäisivät sijaan 8. Mirva Hilander on heti Katrin perässä sijalla 14 vain 64 pistettä perässä. Tiedossa siis tiukka jäsenten välinen otatus päätöslajissa. Joukkuekisassa tilanne on tiukka, KK Länsi-Uusimaa on 300 pistettä naisia edellä. KuUS:n naiset saavat tosissaan painella menemään juoksussa, mikäli aikovat kuroa eron umpeen ja viedä jo ties monennenko perättäisen joukkuekisan voiton!

Miehissä M50-sarjassa Esa on sijalla neljä 81 pisteen päässä kolmannesta Ari Ilolasta. Kärkipaikkaa pitävä, tuore ampumasuunnistuksen kolminkertainen maailmanmestari Rauno Hakala lienee sen verran elementissään maastojuoksussa, että sarjavoitto näyttää jo varmalta. Reilu 150 pistettä perässä on kestävyysurheilun ultramatkojen erikoismies Jouni Nurminen, jolta myös juoksu taittuu kohtuullisen ripeästi. Myös Ilola on näyttänyt vakuuttavia otteita kunnostaan vuoden mittaan, joten Esan pitää lähteä ihan tosissaan viivalle haastamaan muut, jos mielii nousta palkintopallille kauden päätteksi. M40-sarjassa Mikalla on käytynä 4 lajia, joten sijoitus on kaikkien viisi lajia kiertäneiden perässä 31. Jukka Salo on kolmella lajilla sijalla 45. ja M yleisessä Jussi Soini kahdella lajilla 28. ja Aki Hanski pyöräilyn tuomilla pisteillä sijalla 35. Jari “3100m-Cooperissa-märällä-radalla-lenkkareissa” Lehtonen ei ole vielä ehtinyt avaamaan kauttaan, mutta mikäli mies viivalle Helsinkiin lähtee, voidaan sijoituksen odottaa olevan kohtalaisen korkealla!