Kalevan kierroksen suunnistus juostu kuumassa kelissä Mynämäellä

Kalevan kierroksen suunnistus juostiin eilen kuumissa olosuhteissa Mynämäellä. Rata oli muidenkin mielestä vaativa, ja voittaja ylitti ratamestarin ihanneajan lähes puolella tunnilla hitaimpien viipyessä matkalla yli yhdeksän tuntia! Elina oli odotetusti naisissa nopein jättäen pahimman kilpakumppaninsa Kirsi Korpijärven yli tunnin päähän. Alle 22-vuotiaissa juokseva Ilona Lainio jäi reilu 14 minuuttia Elinalle ollen toiseksi nopein nainen. N40-sarjassa koettiin ristiriitaisia tunteita: hapottavasta matkasta huolimatta Mirva suunnisti itsensä hienosti sijalle kolme, mutta vaillinaisen leimauksen takia kokonaiskisan kärkipäässä keikkuneen Katrin kohtaloksi koitui hylkääminen. Myös kierroksen debyyttiä tekevälle Kaisalle kävi sama homma, joten tulosta ei tullut tästäkään lajista. N50-sarjassa Johanna otti kolmospaikan, josta ei tullut suurta kamppailua: kisan nelonen jäi Johannalle jo 20 minuuttia.

Koska joukkuekisaan lasketaan neljän parhaan suoritukset, ja KuUS sai kasaan vain kolme hyväksyttyä suoritusta, meni KK Länsi-Uusimaa joukkuekisassa KuUS:n ohi 450 pisteen marginaalilla. Ero kolmantena olevaan Vauhtivuokkoihin on 600 pistettä. Soutu ja pyöräily ovat perinteisesti olleet KuUS:n naisten kovia lajeja, joten katsellaan rauhassa mihin suuntaan tilanne kärjessä kääntyy!

Miesten osalta päivän parhaasta suorituksesta vastasi Soinin Jussi, joka oli miesten yleisessä sarjassa seitsemäs. M40-sarjassa Mika suunnisti itsensä sijalle 9 ja Jukka oli 24. M50-sarjassa Esa oli seitsemäs, ja kokonaiskisassakin jo sijalla viisi. Ero kolmantena olevaan Vesa Ruuskaan on vain 56 pistettä, ja suunnistuksessa taakse jääneeseen, kokonaiskisan neloseen Ari Ilolaan vain 34 pistettä. Kärkikaksikko Rauno Hakala – Jouni Nurminen ovat jo miesten vireen tietäen lähes tavoittamattomissa, mutta kolmannesta sijasta tullaan vielä käymään todellinen kamppailu! Joukkuekisassa miehet ovat sijalla 18.

KuUS:n värejä nähtiin myös sarjoissa M65 ja N60, kun Lasse ja Tuija lähtivät kokeilemaan Mynämäen maastoihin taitojaan. Lasse suoriutui urakasta sijalle 9, mutta Tuijan kisa jäi valitettavasti kesken.

Tulokset:
http://www.kokkens.fi/kilpailut/2018/kksuunnistus/tulos.html

Valokuvat: Kalevan kierros