Kalevan kierros starttasi luistelulla – Elina toisena

Kalevan kierros 2018 starttasi viime lauantaina 27.1. Seinäjoella luistelulla. Naisjoukkue saatiin viivalle täysilukuisena, miehissä jäätä lähtivät kiertämään Esa ja Mika. Naisissa edellisvuosien tapaan Kirsi Korpijärvi oli omilla minuuttiluvuillaan ajalla 54:34, mutta Elina tuli hienosti toiseksi parantaen viime vuotista aikaansa yli kahdella minuutilla. Maalissa kellot pysähtyivät aikaan 57:17. Kokonaiskisassa Elina on siis toisena (834.23 pistettä) Korpijärven pitäessä kärkipaikkaa (893.31). Ikäsarjoissaan naisten sijoitukset ovat Elina 1. ja Kaisa 6. (N yleinen), Katri 6. ja Mirva 14. (N40) ja Johanna 5. ja Niina 6. (N50).

Naisten joukkuekisassa viime vuoden kovin kilpakumppani Pajulahti ei ole saanut enää naisjoukkuetta kasaan, vaan Kirsi Korpijärvi ja Johanna Herranen ovat mukana sekajoukkueessa. KK Länsi-Uusimaa (2771.74) otti kärkipaikan luistelun jälkeen tasaisilla suorituksillaan. KuUS:n naiset ovat hyvänä kakkosena reilu 300 pistettä perässä (2464.44). Kolmantena väijyy uusi joukkue Vauhtivuokot (2364.74) tasan sadan pisteen perässä, joten kamppailu joukkuekisasta tulee tänä vuonna olemaan varmasti tasaisempi kuin aikaisemmin!

Miesten puolella M50-sarjan taso kiristyy vuosi vuodelta. Muutaman vuoden takainen koko kierroksen voittaja Juha Prittinen otti sarjassa suvereenin johtopaikan ollen kokonaiskilpailussakin kolmas. Jouni Nurminen tulee tiukasti perässä päivän neljänneksi kovimmalla ajalla. Niin ikään myös menneiden vuosien kokonaiskilpailun voittaja Rauno Hakala on kova luu viisikymppisissä, löytyy sijalta kolme. Esa lähtee kohentelemaan sijoituksiaan sijalta 10. Mika pääsi ensimmäisellä luistelukerrallaan sarjassaan M40 sijalle 32.

Seuraava osakilpailu on Neljän vuoren hiihdon yhteydessä Jyväskylässä 10.3.

 

 

 

 

 

 

 

kuva: Johanna kiinnittämässä Elinalle numerolappua.