Kalevan Kiertäjät / 2017

Vuoteen 2017 naiset lähtivät jälleen ennakkosuosikin asemista niin ­yksilökisaan kuin joukkuekilpailuunkin. Joukkueen kokoonpano pysyi lähes samana, kun Katri Lindroos, Anne Rasku, Niina Simola, Johanna Kilpeläinen ja Elina Kilpeläinen jatkoivat siitä mihin viime vuonna jäivät. Mirva Hilander oli seurannut viime vuoden miehensä Mikan menoa kierroksella, ja siitä intoutuneena haastoi itsensä tälle vuodelle mukaan. Täksi vuodeksi suunnistus ja juoksu vaihtoivat paikkaa niin, että kokonaiskilpailu ratkeaa viimeisessä lajissa juoksussa, jossa kaikki lähtevät samalle reitille yhtä aikaa matkaan. Vuoden 2015 naisten voittaja Kirsi Korpijärvi aloitti luistelussa vahvasti ja pitikin kokonaiskisassa kärkipaikkaa aina puoleen väliin asti. Soudussa Kilpeläiset olivat vuorosoudussa nopeimmat naiset, ja Elina siirtyikin Keuruulla kärkipaikalle, eikä siitä enää luopunut. Juoksussa vain Johanna Leino pääsi Elinan edelle, ja hän nousikin lopulta kokonaiskisassa sijalta neljä toiseksi jättäen Korpijärven kolmanneksi. Katri sai tänä vuonna kaikki kuusi lajia hyväksytysti läpi, mikä oikeutti kokonaiskisassa neljänteen sijaan ja sarjassaan N40 hopealle. Anne jäi niukasti Katrin taakse viidenneksi, mutta vei nimiinsä sarjansa N50. Johanna oli seitsemäs ja N50-sarjassa kolmas. Niina urakoi viisi lajia ja Mirvakin pääsi kierroksen läpi neljällä suoritetulla lajilla.

Joukkuekisassa naiset tekivät saman minkä Peter Sagan maantiepyöräilyn MM-kisoissa: kolmas peräkkäinen voitto putkeen! Alkuvuodesta näytti vielä haastavalta, kun Pajulahti Ladies karkasi heti luistelussa 407 pisteen johtoon ja hiihdon jälkeen ero oli jo 443 pistettä. Suunnistuksessa Elinan ylivoimainen suoritus käänsi suunnan laskuun ja ero supistui 410 pisteeseen. Kun myös soudussa saatiin vahvat suoritukset kaikilta naisilta, ero oli enää 57 pistettä. Ja kuten suunta sen jo näytti, pyöräilyn jälkeen joukkuekisan kärkipaikka oli vaihtunut ja KuUS otti komennon nimiinsä 125 pisteellä. Kierroksen päättäneessä juoksussa Pajulahden ykköstykki ja kahden viime vuoden kokonaiskisan hopeanainen Johanna Herranen ei päässyt viivalle lainkaan, joten vain kolmella suorituksella juoksusta selvinnyt Pajulahti tippui lopulta kolmanneksi kun KK Länsi-Uusimaa kiilasi vielä itsensä hopealle. KuUS:n naiset ottivat lopulta selkeän joukkuekisan voiton 935 pisteellä, ja eroa Pajulahteen kertyi 1173 pistettä.

Miehet lähtivät kisaan kokeneella joukkueella Juha Karhima, Esa Pylvänen, Lasse Kääpä ja Mika Liukkonen, jota täydensivät ensikertalaiset Jari Lehtonen ja Mika Elo. Lasse lähti viime vuodesta sisuuntuneena tavoittelemaan niskalenkkiä Jaakko Pärssisestä, joka pääsi viime vuonna kuittaamaan M65-sarjan ykkössijan jättäen Lassen hopealle. Jaakko oli suunnistuksessa ja soudussa parempi, mutta kuuden lajin kokonaiskilpailussa se ei riitä, joten Lasse sai päättää kauden ikäsarjavoittoon. M50-sarjaan oli noussut täksi vuodeksi kova luu Ari Ilola, joka kiilasikin itsensä heti pronssille. Viime vuonna pyöräilyn erikoisolosuhteissa suorittanut ja siitä puolen tunnin aikasakon saanut Jouni Nurminen pääsi tänä vuonna osallistumaan normaalisti pyöräilyyn, mikä muiden tasaisten suoritusten myötä nosti miehen hopealle. Nurmisen seurakaveri Mikko Isokangas suoritti ensimmäistä kertaa kaikki kuusi lajia vieden samalla nimiinsä kovan sarjan. Viime vuoden mitalikolmikko Juha Karhima – Jarmo Valli – Esa Pylvänen jätettiin samassa järjestyksessä juuri mitalien ulkopuolelle sijoille 4-6. Mika L. sai vietyä Kierroksen läpi neljällä osalajilla tullen sarjassaan M40 sijalle 38. Jarille osui harmittavasti useita päällekkäisyyksiä osalajien kanssa ja miehen saldoksi jäi vain hiihto ja pyöräily. Mika E. osallistui vain suunnistukseen, mutta toi sieltä joukkueelle kovat pisteet ollen M50-sarjalaisista nopein.

Miesten joukkuekisassa KuUS päätyi sijalle yhdeksän. Kahdessa lajissa miehet antoivat tasoitusta saaden vain kolme miestä viivalle, kun joukkuekisan tuloksiin lasketaan neljän parhaan pisteet. Eroa voittajiin Kuntokonniin kertyikin yli 4000 pistettä.

Miesten sijoitukset
17. Juha Karhima (6 lajia, omassa sarjassaan M50 4.)
22. Esa Pylvänen (6 lajia, M50 6.)
42. Lasse Kääpä (6 lajia, M65 1.)
167. Mika Liukkonen (4 lajia, M40 38.)
227. Jari Lehtonen (2 lajia, M yleinen 39.)
249. Mika Elo (1 laji, M50 37.)

Naisten sijoitukset
1. Elina Kilpeläinen (6 lajia, N yleinen 1.)
4. Katri Lindroos (6 lajia, N40 2.)
5. Anne Rasku (6 lajia, N50 1.)
7. Johanna Kilpeläinen (6 lajia, N50 3.)
36. Niina Simola (5 lajia, N50 11.)
45. Mirva Hilander (4 lajia, N40 19.)

Joukkuekisa miehet
1. Kuntokonnat 22238.28 pistettä
2. Viialan Viri 22170.49 pistettä
3. Tuusulan Tallaajat 21359.14 pistettä
….
9. Kuusankosken Urheiluseura 18232.16 pistettä

Joukkuekisa naiset
1. Kuusankosken Urheiluseura 17493.92 pistettä
2. KK Länsi-Uusimaa 16558.89 pistettä
3. Pajulahti Ladies 16320.03 pistettä