Kierroksen hiihto suksittu, Elina nousi kokonaiskisan kärkeen

Kalevan kierroksen toinen osakilpailu Neljän Vuoren Hiihto sivakoitiin lauantaina 10.3. Elina kellotti kiertäjänaisista nopeimman ajan perinteisellä, joka oli tämän vuoden hiihtotyylinä. Kirsi Korpijärvi jäi vain 19 sekuntia Elinan ajasta, mutta kierroksen pistelasku suosii vahvasti kulloinkin vuorossa olevaa hiihtotyyliä, joten Korpijärvi sai vapaalla tyylillä lähes 150 pistettä vähemmän kuin Elina. Kokonaiskisassa Elina siirtyi yli 80 pisteen erolla johtoon. Katri kohenteli asemiaan N40-sarjassa ja nousi sijalta kuusi nyt kolmanneksi, samoin Mirva sijalta 14 sijalle 9. Johanna ja Niina ovat N50-sarjassa sijoilla 5 ja 6. Joukkueen kuopus Kaisa oli alkuviikosta ollut kipeänä, ja tauti ei ollut vielä täysin ohi, joten Kaisan kohtaloksi koitui keskeytys.

Miehissä Esa teki hyvän hiihdon ansiosta nousua, ja hyppäsi kokonaiskisassa sijalta 10 sijalle 5. Mika suoriutui urakastaan ja on nyt M40-sarjassa sijalla 29. Myös Jussi ja Jukka saivat kierroksensa alkuun hiihdossa. Jussi hiihti vapaalla tyylillä kiertäjistä viidenneksi nopeimman ajan, mutta pistehyvitys ensisijaiselle hiihtotavalle takasi sen, että hiihdon tuloksissa yleisessä sarjassa Jussi on vasta sijalla 12. Jukka nautti laduilla koko rahan edestä perinteisellä tyylillä ja saapui maaliin ajassa 4:48.

Joukkuekisassa naiset ottivat kärkipaikan reilulla 140 pisteellä KK Länsi-Uusimaasta. Sveitsiläiset on sijalla kolme vajaa 700 pistettä KuUs:a perässä. Miehet ovat joukkuekisassa vasta sijalla 27, sillä luistelussa saatiin kasaan vain kaksi suoritusta, kun neljän suorituksen pisteet lasketaan mukaan pottiin.

Seuraava osakilpailu on 15 kilometrin suunnistus, joka järjestetään 19.5. Mynämäellä.

Kuvassa kilpakumppanit Katri Lindroos (oik.) ja Pirkko Pennala, sarjassaan Katri sijalla 3 ja Pirkko toisena.

kuva: Kalevan Kierros