Kuntosuunnistukset 2016

KuUS-kuntosuunnistukset kaudella 2016

Kuusankosken Urheiluseura järjestää 11.4.2016 alkaen 15 kappaletta kaikille avointa kuntosuunnistustapahtumaa. Osanotto iltarastitapahtumiin on ilmaista, osanottomaksuja ei peritä. Jokaisella kuntosuunnistusillalla on oma tukijansa ja tukiyhteisö vastaa tilaisuuden kustannuksista. Tempaukseen liittyneet yritykset ja yhteisöt haluavat näin osaltaan tukea ja kannustaa meitä kouvolalaisia jatkuvaan kunto- ja terveysliikuntaan. Suunnistus on urheiluna sekä kunto- että taitolaji. Suunnistustaito mahdollistaa myös muut metsään liittyvät aktiviteetit, kuten marjastuksen, sienestyksen ja metsästyksen.

Osanottomaksujen poisjäännillä pyrimme saamaan lajille lisää uusia harrastajia. Viemme tapahtumat kunnon suunnistusmaastoihin, hyville kartoille ja panostamme ratamestarityöskentelyyn. Kyseessä on kunnon metsäsuunnistus ja tarjoamme kullekin vaatimustasolle sopivat radat. Uskomme, että täällä konseptilla tulemme saamaan lajille uusia harrastajia.

Kuntosuunnistusten järjestelykaava on hyvin perinteinen. Meillä on yli 30 vuoden järjestelykokemus iltarasteilta. Kuntosuunnistusilmoitukset julkaistaan Kouvolan Sanomissa aina sunnuntaisin. Niistä selviää viikon kuntosuunnistusten aika ja paikka. Saman tiedon saat myös kotisivujemme kuntorastikalenterista. Ratavaihtoehdot ovat perinteiset A, B ja C –rata. Jos ratamestari haluaa ja maasto antaa siihen mahdollisuuden, voi tarjolla olla myös muita vaihtoehtoja. Uutena palveluna tulemme jättämään tapahtumien jälkeen pienet ekologiset kuitunauhat rastien sijaintipaikoille ja samalla julkaisemme kartat ratoineen PDF- muodossa. Näin mahdollistamme suunnistusmahdollisuuden niille henkilöille, jotka eivät syystä tai toisesta päässeet tapahtumaamme. Samalla tuemme paikallista juniorityötä mahdollistamalla taitoharjoittelun hyvissä suunnistettavissa maastoissa. Tulokset tapahtumista julkaisemme kotisivuillamme ja samalla annamme kaikille mahdollisuuden reittihärvelipalvelun käyttämiseen.

Kuusankosken Urheiluseura on 100-vuotias yleisseura, jonka muut lajit ovat maastopyöräily, yleisurheilu, luistelu ja kuntourheilu, eritoten Kalevan Kierros. Suunnistuspuolella KuUS tulee pääsääntöisesti profiloitumaan harrastesuunnistusseuraksi.

Toivottavasti nautitte tulevasta suunnistuskaudesta. Nähdään rasteilla!

KuUS:n johtokunta