Kuntosuunnistukset jatkuvat


Kuntosuunnistuskausi on nyt edennyt siihen pisteeseen, että kevään korttelisuunnistukset ovat takana. Seuraavaksi teemaksi olemme ottaneet Jukolan viestiin valmistautumisen. Olemme valinneet maastot huolella, ja siitä haastavimmasta päästä. Suunnistamaan oppii vain suunnistamalla riittävän haastavissa olosuhteissa, hyvillä kartoilla ja radoilla. Tarjoamme kilpa- ja harrastelijasuunnistajille seuraavan kattauksen:

13.5. Jaalan Venearonvuorilla keskitytään vaihteeksi avokallioiden ja korpimaaston yhdistelmään. Radoilla ei ole yhtään supparastia ja korkeuserot ovat kohtuulliset, kulkukelpoisuus hyvä ja välillä jopa erinomainen. Ratapituudet ovat maltilliset johtuen maaston fyysisestä vaativuudesta. Kyseessä on tämän kevään makein pala mitä Pohjois-Kymenlaakson kuntosuunnistuksissa on koettu. Kuntosuunnistusten yhteydessä Kuntorasticupin 2. osakilpailu.

27.5. suunnistetaan Jaalan Hausanniemessä. Maasto on kuin luotu keskimatkan kilpailuja varten, korkeuseroja ja pienipiirteisyyttä tältä alueelta löytyy. Alue soveltuisi SM – keskimatkalle erinomaisesti! Täällä on hyvä käydä harjoittelemassa rastinottoa samalla kun ajaa itseään ahtaalle avokalliorinteissä. Tämä kannatta ehdottomasti tulla kokemaan paikan päälle, älä jätä harjoitusta reittihärvelin fiilistelyn tasolle.

10.6. on tarjolla Kaakkovuori, joka löytyy Lappalanjärven pohjoispuolelta. Maastoa on hakattu jonkin verran muutamia vuosia takaperin, mutta nyt kulkukelpoisuus alkaa olla jo hyvällä tasolla. Maasto on paikoitellen pienipiirteistä, mutta suurin osa alueesta on kuitenkin peruskorpimaastoa. Korkeuserojakin löytyy jonkin verran, ja tähän maastoon saisi helposti hyvän pitkänmatkan radan. Kuntorasticupin 3. osakilpailu käydään täällä keskimatkojen merkeissä. Kartta on uusittu syksyn -18 ja kevään -19 aikana. Paikka on helposti saavutettavissa, ajoaika Kouvolan Kymenlukolta noin 20 minuuttia.

24.6. Jukolan jälkeen on tarjolla harjukorpea Jaalan Ruhmaanharjulla. Pentti Torikka on uusinut keväästä 2018 asti Ruhmaanharjun länsiosaa. Nyt pääsemme ottamaan ensimmäiset maistiaiset hänen työstään. Uudistettu kartta on aina pieni tapaus, joten toivottavasti moni löytää tiensä myös tähänkin tapahtumaan.

Muistathan, että KuUS:n kuntosuunnistukset ovat ilmaisia! Illalla on aina isäntä, joka on hoitanut kustannukset puolestanne. Näin olemme saaneet mahdollisuuden poistaa viimeinenkin este suunnistusharrastuksen aloittamiselta ja harrastamiselta. Olemme tosissamme halunneet vaalia niitä suunnistuksen arvoja, jossa suunnistus itsessään on se tärkein arvo. Emme tavoittele suuria osallistujamääriä, vaan haluamme panostaa suunnistuksen laatuun. Jos tunnet, että haluat vaihteeksi muutakin kuin taajamapusikoiden kiertelyä ja letkajuoksemista, niin tervetuloa KuUS:n kuntorasteille!