Kuusankosken halkijuoksu / Kilpailuohjeet

Kilpailukeskus
Kilpailukeskuksena toimii Kymin Ruukilla (Kyminväylä 2) Taideruukin takapiha-alue. Cafe Ruukitar on lauantaina auki klo 10-15 ja rakennuksessa on käytettävissä sisätilaa pukeutumiseen, tavaroiden säilytykseen (vartioimaton) sekä WC:t.

Pysäköinti
Pysäköinti tapahtuu Taideruukin etupihalla olevilla pysäköintialueilla.

Kilpailunumerot
Jokaiselle osallistujalle on varattu kilpailunumero, jonka voi noutaa infoteltalta ennen lähtöä. Numeroiden mukana on neljä hakaneulaa. Numerolappu jää osallistujalle muistoksi tapahtumasta, eikä sitä tarvitse palauttaa.

Kuljetus lähtöön
Taideruukin edestä lähtee linja-autokuljetus lähtöpaikalle Hirvelän koululle. Ensimmäinen kuljetus lähtee klo 11.00 ja toinen kuljetus klo 11.30. Linja-autoon on mahdollista jättää varusteita omalla kilpailunumerolla varustettuun muovipussiin, jotka toimitetaan paluukyydissä kilpailukeskukseen. Pussit ovat noudettavissa numerolapulla infoteltalta. Mikäli ilma on kovin sateinen, ja pussit eivät infoteltalle kastumatta mahdu, toimitetaan ne Taideruukin sisätilaan Cafe Ruukittaren viereen (vartioimaton). Linja-automatkan aikana on pidettävä maskia, joita on saatavilla kilpailukeskuksesta.

Toiminta lähdössä
Lähtö tapahtuu klo 12 ja kaikki sarjat lähtevät yhtä aikaa. Ryhmittäytyminen lähtöviivalle tapahtuu siten, että kilpasarjalaiset lähtevät eturivistä ja kävelijät perältä. Lähtö tapahtuu järjestäjän antamasta merkistä. Lähtöpaikalla on käytettävissä WC koulun sisätiloissa.

Reitti
Kilpailureitti on merkitty maastoon kulkuväylälle pääosin kalkkimaalilla. Reitin risteyksissä saattaa olla nuolikylttejä tai liikennekartioita, jotka ohjaavat pysymään reitillä. Liikenteenohjaajat ovat teiden ylityksissä pysäyttämässä liikenteen ensisijaisesti kilpa- ja hölkkäsarjalaisille. Valtaosa ylityksistä on sellaisia, että jalankulkijoilla on etuoikeus kulkemiseen. Liikenteenohjaajat poistuvat reitiltä viimeisten hölkkäsarjalaisten mentyä, joten kävelijöiden on noudatettava teiden ylityksissä ja risteyksissä erityistä varovaisuutta.

Toiminta maalissa
Maali sijaitsee Taideruukin takapihalla Kyminväylällä betonisillan kohdalla. Kilpasarjojen kolme parasta saavat palkinnon välittömästi maaliin tultuaan infoteltalta, josta kaikki osallistujat saavat Kuusankoski 100 v.-pinssin. Arvontapalkinnot arvotaan hölkkäsarjalaisten kesken, ja ne ovat noudettavissa maaliintulon jälkeen infoteltalta. Kilpa- ja hölkkäsarjojen osallistujille otetaan aika, ja tulokset ovat nähtävissä tapahtuman jälkeen Kuusankosken Urheiluseuran kotisivuilla. Kävelysarjassa ei ole ajanottoa.

Pesu ja pukeutuminen
Pesumahdollisuutta ei ole. Pukeutumiseen ei ole erikseen varattu miehille ja naisille tilaa, mutta Taideruukissa aulatilassa voi vaihtaa varusteita.