Kuusankoski MTB 2019 / Ratamestarin mietteitä

Kävimme sunnuntaina 12.5. ajelemassa taas reittiä ja samalla tehtiin viimeiset siivoukset. Nythän oli parina viime päivänä satanut, joten parissa paikassa oli mukavasti märkää, mutta muuten reitti on nopeassa ja siistissä kunnossa. Jos viikon sääennuste pitää paikkansa, niin viikon auringonpaisteen jäjiltä märkää jää vain takuuvarmoihin paikkoihin. Nytkään kosteus ei juuri vauhtia hidasta.

Nämä paikat eivät kuivu. Starttiloopin / finaalipolun vesihaudat tarjoavat kosteampia, kuivempia, nopeampia ja hitaampia ajolinjoja. Jokaiselle löytyy oma, onnekkaimmille kylpy kaupan päälle.

Kuusankosken pump track on hyvässä kunnossa!

Kierroksen ensimmäisessä kunnon nousussa ei ole esteitä uusille pohja-ajoille. Tähän nousun alkuun kaikki peliin, niin loppu tulee kuin itsestään. Kahden minuutin alittajat saavat nimensä stravahistoriaan. Kuten kaikki muutkin.

Vauhdikas polkulasku koirapuistolle pienine droppeineen oli ylhäältä vähän kostea, mutta sen ei tarvitse hidastaa vauhtia. Kuivunee viikonlopuksi. Alaosassa muutama linjavaihtoehto, kaikki nopeita, jos nin haluaa. Ensikertalaisten ei kannata rikkoa itseään ekalla kierroksella…

Urheilukeskuksen nousujen jälkeisessä singletrackrännissä kuka tahansa pystyy reiden puolesta ajamaan KOMin. Nyt pohjat ovat jollain Ojalalla. Ei tarvitse kuin uskaltaa. Tässä siis pystyy helposti tekemään viiden sekunnin ratkaisevan eron takana tulijoihin, tai vaihtoehtoisesti katsomaan miltä näyttää hiilikuitu turhan lähelle polkua pystytetyn koivun ympärille kääräistynä.