”Oli synkkä ja myrskyinen yö…” Kuusankosken Urheiluseura Lappee-Jukolassa

Kuusankosken Urheiluseura oli mukana Lappee-Jukolassa kahdella jussi- ja venlajoukkueella. Tämänvuotinen kisaviikonloppu tullaan muistamaan poikkeuksellisen myrskyisestä säästä. Kisakeskus oli mutavelliä, autoja hinattiin pelloilta ja tienvarsiparkkia sai etsiä hyvinkin kaukaa. Kisakeskuksen tuntumassa sattui myös lievä onnettomuus puun kaaduttua ohikulkijoiden päälle. Hurjista olosuhteista huolimatta Urheiluseuran joukkueet selvittivät tiensä hyväksytysti maaliin ja vieläpä kelpo sijoituksilla.

Venlojen viesti

Venlojen viestissä pelin avasi ykkösjoukkueen osalta Pia Hietanen. Pia eteni metsässä tasaisesti ja saapui vaihtoon sijalla 702. Aikaa 7,1 kilometrin avausosuuteen kului 1:07:10. Toiselle osuudelle matkaan lähti Elina Hyyrynen, joka aloitti matkanteon reippaasti. 1,7 kilometrin väliaikapaikalla Elina keikkui jo sijalla 509. Nouseva trendi jatkui ja Elina saapui 6,7 kilometrin osuudeltaan ajassa 1:04:31 ja sijalla 472. Seuraavaksi remmiin astui joukkueen kuopus ja rastikerhon kasvatti Maria Rajala. Myös Maria aloitti vauhdikkaasti ollen ensimmäisellä väliaikapaikalla sijalla 413. Maria jatkoi tästä tasaisesti eteenpäin ja oli vaihdossa lopulta sijalla 409. Kuuden kilometrin osuuteen kului aikaa 56:42. Ankkurina toimi Katri Lindroos, joka urakoi lisäksi 6. osuuden Jukolan viestissä. Katri eteni tasaisen vauhdikkaasti ilman suurempia virheitä ja toi joukkueen maaliin sijalla 359. Aikaa 9,1 kilometrin ankkuriosuudella kului 1:27:29. Kokonaisuudessaan varsin hyvä suoritus joukkueelta, suuremmilta virheiltä vältyttiin ja kaikki nostivat sijoitusta. Vertailun vuoksi vuosi sitten tuloksena oli sija 652.

Kakkosjoukkueen aloittajana toimi Heidi Kilpinen-Suurnäkki. Heidi juoksi nousujohteisen osuuden ja tuli vaihtoon ajassa 1:12:24 ja sijalla 842. Toiselle osuudelle starttasi Anne Rasku. Parista pummista huolimatta Anne nosti tasaisesti sijoitusta ollen vaihdossa 748. Kellot seisahtuivat aikaan 1:16:06. Seuraavana vuorossa oli todellinen eränkävijä Marjut Pajari, joka hoiti osuutensa runtiininomaisesti ajassa 1:13:41. Sijoitus oli tässä vaiheessa 730. Mirva Hilander lähti ankkuriosuudelle. Mirva nosti joukkueen sijoitusta 96 pykälää ja näin kakkosjoukkue oli maalissa 634. Kelpo suoritus kaiken kaikkiaan.

Jukolan viesti

Finlandia–hymni pauhasi polviongelmista kevään kärsineen Paavo Forsbergin astellessa sateessa lähtöviivalle. Jukolan viestin avaus on aina upea näky! Paavon osuus ei sujunut aivan yhtä upeasti, toiselle ja neljännelle rastille tuli muutaman minuutin pummit kummallekin. Pusikkoisessa maastossa oli hankala ohittaa ja Paavo turvautui omiin ratkaisuihin reitinvalintaväleillä. Ne eivät kuitenkaan tuoneet tulosta. Suuremmalta katastrofilta kuitenkin vältyttiin ja Paavo tuli vaihtoon sijalla 960. Aikaa 10,7 kilometrin avausosuuteen kului 1:39:58. Seuraavaksi yön pimeyteen rynni vastikään armeijasta kotiutunut Matti Rajala. Matti aloitti hienosti ja porhalsi 6,6 kilometrissä jo sijalla 697. Loppumatkasta vauhti kuitenkin hidastui ja lopulta Matti oli maalissa sijalla 954. 12,8 kilometrin osuuteensa Matti käytti aikaa 2:11:10. Seuraavaksi oli pitkän yöosuuden vuoro ja Mika Elo päästettiin irti. Viimevuotiseen tyyliin Mika nosti joukkueen sijoitusta urakalla. 14,1 kilometrin osuudella kului aikaa 1:52:54. Sijoitus tässä vaiheessa 706. Lyhyillä osuuksilla juoksivat Sakari Martikainen ja Henrik Karlsson kuten myös vuosi sitten Paimiossa. Molemmat hoitivat osuutensa noin puolessatoista tunnissa ja joukkueen sijoitus pysyi suunnilleen samana. Kuudennelle osuudelle lähti Markus Pajari. Markus on kiireinen mies ja treenaaminen on jäänyt vähemmälle. Tästä huolimatta matkalle kertyi vain yksi isompi koukku ja Markus sinnitteli maaliin sijalla 756. Hän selvitti 12,4 km osuutensa ajassa 2:18:35. Joukkueen ankkurina toimi Urheiluseuran kantava voima Ari Hietanen. Arska selvitti osuutensa parista pummista huolimatta kelvollisesti ja toi joukkueen maaliin sijalla 740. Joukkueen suoritusta voi pitää hyvänä, sillä tavoitteena oli sijoittua tuhannen ensimmäisen joukkueen joukkoon. Sijoitus parani viime vuodesta noin 200 sijaa. Tästä on hyvä jatkaa!

Kakkosjoukkue koostui tänä vuonna pääosin kalevan kiertäjistä. Elina Kilpeläisen mainion avausosuuden jälkeen joukkue joutui hieman taipumaan, mutta nousi kuitenkin vielä pitkän yön jälkeiseltä 1369. sijalta 1019:nenneksi. Joukkueessa juoksivat Elina Kilpeläinen, Sanna Karjalainen, Esa Ukkola, Kai Patjas, Markku Pelttari, Katri Lindroos ja Olli-Pekka Pohjola.