Kalevan kierroksen suunnistus 2022 / Kilpailukutsu

Kuusankosken Urheiluseura ry järjestää Kalevan kierroksen suunnistuskilpailun Hartolan kylässä, Kouvolan JAALASSA 17.9.2022.

Kilpailumuoto
Suunnistuskilpailu kaikille sarjoille samalla noin 15 km radalla (linnuntietä mitattuna), joka on jaettu kolmeen noin 5 km pituiseen kierrokseen. Kierrosten välissä suoritetaan kartan vaihto. Radalla on hajontaa. Yhden kierroksen (=ensimmäisen kartan) hyväksytty suorittaminen oikeuttaa suorituspisteeseen.

Sarjat
Miehet: yleinen, 40, 50, 55, 60, 65, 70, 75 ja 80 sekä alle 22-vuotiaiden sarja
Naiset: yleinen, 40, 50, 55, 60, 65, 70, 75 ja 80 sekä alle 22-vuotiaiden sarja

Sarja perustetaan, jos sarjaan ennakkoilmoittautuu enemmän kuin kuusi kilpailijaa. Muutoin kyseinen sarja yhdistetään nuorempaan sarjaan Kalevan Kierroksen sääntöjen mukaisesti.

Kilpailu on avoin siten, että kaikkiin sarjoihin voi ilmoittautua myös muut kuin Kalevan Kiertäjät.

Lähtö
Lähtöön matkaa noin 1200 metriä. Hitaiden etenijöiden (nautiskelijoiden) lähtö klo 9:00 yhteislähtönä. Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h, ilmoittaudu hitaiden etenijöiden ryhmään. Yhteislähtöön ilmoittautuvien on mahdollisuus myös ilmoittautua ryhmään, jossa kaikilla on sama hajonta (yhteislähtö klo 9:15). Tähän hajonnattomaan yhteislähtöön osallistuvat saavat suorituspisteen (ei taulukkopisteitä), edellyttäen että vähintään ensimmäisen kartan rata on suoritettu hyväksytysti. Väliaikalähdöt klo 10:00 alkaen.

Maali
Maali sulkeutuu klo 17:00. Maalin sulkeutumisen jälkeen maaliin tulleet eivät saa tulosta.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu Kalevan kierroksen ilmoittautumisjärjestelmä Suomisportissa.

Ilmoittautujat on jaettu kuuteen eri luokkaan:

  1. Kalevan kierroksen suunnistajat, väliaikalähdöin klo 10:00 alkaen – LINKKI
  2. Kalevan kierroksen hitaiden (nautiskelijoiden) klo 9:00 yhteislähtö. Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h, ilmoittaudu hitaiden etenijöiden ryhmään – LINKKI
  3. Kalevan kierroksen hitaiden (nautiskelijoiden) klo 9:15 yhteislähtö ilman hajontoja. Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h ja haluat edetä muiden kanssa porukassa. Huom! Vain suorituspiste tähän lähtöön osallistuville (ei taulukkopisteitä)LINKKI
  4. Kalevan kierroksen ulkopuoliset suunnistajat, väliaikalähdöin klo 10:00 alkaen – LINKKI
  5. Kalevan kierroksen ulkopuoliset suunnistajat klo 9:00 yhteislähdössä lähtevät (nautiskelijat). Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h, ilmoittaudu hitaiden etenijöiden ryhmään – LINKKI
  6. Kalevan kierroksen ulkopuoliset suunnistajat klo 9:15 yhteislähtö ilman hajontoja. Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h ja haluat edetä muiden kanssa porukassa – LINKKI

Osallistumismaksut ja ilmoittautumisajat
Osanottomaksu Kalevan kierrokseen osallistujille on 40 € ja ulkopuolisille 50 €. Viimeinen ilmoittautuminen näillä hinnoilla sunnuntaina 11.9.2022 klo 23:59 mennessä.

Jälki-ilmoittautumismaksu Kalevan kierrokseen osallistujille on 50 € ja ulkopuolisille 60 €. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista jälki-ilmoittautumishinnoin kilpailukeskuksessa kilpailupäivän aamuna klo 7.30 – 10:00 (niin kauan, kuin karttoja riittää).

Osanottomaksuun sisältyy Kalevan Kierroksen osanottomitali, huolto (vesi, urheilujuoma, banaania, suolakurkkuja tjms.) noin 5 km välein, lounas ja peseytyminen.

Opastus ja pysäköinti
Opastus Jaalasta, Heinolantien (kt 46) ja Mäntyharjuntien (tie 4164), josta ajoaika noin 15 min. Pysäköinti hiekkakentällä, tien varressa tai nurmikentällä. Pysäköinti on kilpailukeskuksen läheisyydessä.

Kilpailukeskus
Kilpailukeskuksena toimii Jaalan Hartolan kylässä Pienviljelijäyhdistyksen talo ja sen pihapiiri, osoite Ansalahdentie 6, 47710 Jaala. Matkaa Kouvolasta noin 40 km pohjoiseen.

Pukeutuminen maasto-olosuhteissa. Kisakeskuksessa paikalla kahvio.

Pesu ja ruokailu
Pesupaikka on Jaalan palloiluhallin pukuhuoneiden suihkutiloissa. Palloiluhalli on 13 km päässä kilpailukeskuksesta (noin 15 min autolla). Osoite: Vuokkolantie 2, 47710 Jaala. Ruokailu Pienviljelijäyhdistyksen talossa, tanssilavalla tai sen pihapiirissä.

Majoitus
50 km säteellä kilpailukeskuksesta löytyy majoitustarjontaa.

Emit-leimaus
Kilpailija ilmoittaa emit-korttinsa numeron ilmoittautumisen yhteydessä. Jos numeroa ei ilmoiteta, varaamme kilpailijalle vuokrakortin (5 euroa). Tarkista ennen lähtöä järjestäjän sivuilta tai lähtölistoista, että sinulle on merkitty oikea emit-kortin numero. Väärällä emit-kortilla suunnistaneet kilpailijat hylätään. Palauttamatta jääneistä vuokrakorteista peritään 90 € maksu.

Kilpailumateriaali
Kilpailijoille jaettava materiaali on saatavilla kilpailupäivän aamuna klo 7:30 kilpailukeskuksessa. Kilpailunumero, emit-tarkastuslipuke ja ruokalipuke sekä mahdolliset mainosmateriaalit.

Kartta
Tulostekartta vuodelta 2022, kartoittaja Janne Weckman. Kartta on suojattu ja kooltaan A3 tai A4. Mittakaava kartassa 1:7 500.

Maasto
Kilpailumaastona on Venearonvuorten alue. Maasto on hyväkulkuista kangasmaastoa, josta löytyy niin pienipiirteistä avokalliomaastoa, supikkoa ja kohtalaisia korkeuseroja etenkin kartan länsilaidalta. Alueella risteilee kohtuullisesti metsäteitä ja kartalta löytyy useampia erikokoisia metsälampia.

Venearonvuorten karttaa on laajennettu kesällä 2019 ja 2020. Alla alueen vanha kartta.

Harjoittelu- ja kilpailukieltoalue

kalevan kierros harjoittelukielto

Toimihenkilöt
Kilpailunjohtaja                  Olli Jokisalo (puh. 040 7015 559)
Kilpailusihteeri                   Sanna Karjalainen (puh. 0400 493 043)

Tiedustelut
kuusankoskenurheiluseura(at)gmail.com

Lähtöajat, kilpailuohjeet, tulokset ja muut tiedot julkaistaan seuran kotisivuilla osoitteessa kuus.fi/suunnistus/kilpailut/kalevan-kierroksen-suunnistus-2022/ sekä Kalevan Kierroksen sivuilla https://kalevankierros.fi/lajit/suunnistus/.

Alustava kilpailuohje julkaistaan noin viikkoa ennen tapahtumaa ja lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksessa kilpailupäivän aamuna.

TERVETULOA!