Kalevan kierroksen suunnistus 2022 / Kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä, KK-suunnistuksen lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. Lopulliset ja viralliset ohjeet nähtävillä kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa.

TURVALLISUUSOHJEET
Tallenna puhelimeesi 112 sovellus sekä EA- ja turvallisuushenkilön (Tommi Manninen) numero 044 0197 718.

Toivomme nautiskelijasuunnistajien ja ikäihmisten ottavan mukaansa ladatun ja päällä olevan puhelimen vesitiiviisti pakattuna mukaan, jotta tarvittaessa tai hätätilanteessa saadaan yhteys suunnistajaan tai suunnistaja ensiapuun. Jos huomaat myöhästyväsi maaliin tulosta, soita ja ilmoita itse sijaintisi järjestäjille.

KILPAILUKESKUS
Kilpailukeskuksena toimii Jaalan Hartolan kylässä Pienviljelijäyhdistyksen talo (PVY-talo) ja sen pihapiiri, osoite Ansalahdentie 6, 47710 Jaala. Matkaa Kouvolasta noin 40 km pohjoiseen.

Pukeutuminen maasto-olosuhteissa. Kisakeskuksessa kahvio ja ruokailu klo 11–18. Kilpailukeskuksessa palvelee Suunnistajan Kaupan urheilutarvikemyynti. Nastareiden käyttö sisätiloissa ehdottomasti kielletty!

PYSÄKÖINTI
Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä hiekkakentällä, tien varressa tai nurmikentällä.  Noudata pysäköinnissä liikenneopasteita.

INFO JA KILPAILUNUMEROT
Kilpailunumerot ovat saatavilla kilpailupäivän aamuna klo 7.30 alkaen omatoimisesti kansioista infon läheisyydestä, jossa saatavilla myös EMIT-tarkistusliuskat. Infossa käy maksuvälineenä kortti käteisen lisäksi. Suosittelemme korttimaksua.

LEIMAUS
Kilpailussa käytetään EMIT-leimausjärjestelmää. Tarkista ennen lähtöä järjestäjän sivuilta tai lähtölistoista, että sinulle on merkitty oikea EMIT-kortin numero. Väärällä EMIT-kortilla suunnistaneet kilpailijat hylätään. Tee muutokset sähköpostitse kuusankoskenurheiluseura(at)gmail.com tai infoon hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Kilpailijat, jotka eivät ole ilmoittaneet ilmoittautumisen yhteydessä EMIT- numeroaan, on varattu järjestäjän toimesta vuokrakortti, jonka saa infosta. Jos kortti on maksettu ilmoittautumisen yhteydessä, kerro se infossa tai maksa kortin vuokra 5 €. Palauttamatta jääneistä vuokrakorteista peritään 90 € maksu.

Kilpailukeskuksessa sekä lähtöpaikalla on mallirasti, jossa voit testata oman EMIT-korttisi toimivuuden. EMIT-tarkastusliuskoja on saatavilla kilpailunumeroiden yhteydestä sekä lähdössä. Käytä EMIT-kortin tarkistusliuskaa, sillä siihen jää varmistusjälki leimasimista rasteilla siltä varalta, että sähköinen mittausjärjestelmä ei anna oikeaa tulosta. Kiinnitä EMIT-kortin tarkistusliuska huolellisesti paikalleen niin että se pysyy siinä koko kilpailun ajan. Vuokrattujen EMIT-korttien palautus kilpailun jälkeen infoon.

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN
Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista jälki-ilmoittautumishinnoin kilpailukeskuksessa kilpailupäivän aamuna klo 7.30 – 10:00 (niin kauan, kuin karttoja riittää).

Jälki-ilmoittautumismaksu 50 €. Kalevan Kierroksen ulkopuolisten jälki-ilmoittautumishinta on 60 €. Osanottomaksuun sisältyy Kalevan Kierroksen osanottomitali, juomahuolto noin 5 km välein ja lounas.

SISÄTILAT
Kilpailijoiden käytössä on PVY-talon katettu tanssilava sekä sisätilat ruokasalin osalta. Varusteiden vaihdot ja tavaroiden säilytys toivotaan tapahtuvan tanssilavalla, ja PVY-talon ruokasali kilpailun jälkeistä ruokailua varten.

Nastareiden käyttö on sisätiloissa ehdottomasti kielletty!

PESU JA WC
Pesupaikka on Jaalan palloiluhallin pukuhuoneiden suihkutiloissa. Palloiluhalli on 13 km päässä kilpailukeskuksesta. Osoite: Vuokkolantie 2, 47710 Jaala. Nastareiden käyttö sisätiloissa kielletty. Pesupaikka sulkeutuu klo 19.

Kilpailukeskuksessa on käytössä ulkohuussit miehille ja naisille, sekä Bajamajoja. Lähtöpaikalla on yksi Bajamaja.

VARUSTESÄILYTYS
Kilpailijat voivat säilyttää varusteitaan omassa autossaan, tai vartioimattomana kilpailukeskuksessa sijaitsevalla tanssilavalla.

RUOKAILU
Kilpailijoille kuuluu osanottomaksuun lounas, joka tarjotaan kilpailukeskuksessa. Käytössä ei ole erillisiä ruokalippuja, varaudu tarvittaessa näyttämään kilpailunumerosi. Ruokailu on PVY-talon salissa. Halutessasi voit siirtyä ruokailemaan myös ulos.

Ruokailussa on tarjolla lämmin ruoka: broileripasta/kasvis/gluteeniton vaihtoehto. Lisäksi salaatti, leipä ja juoma.
Kaikki ruoat ovat laktoosittomia, kalattomia ja pähkinättömiä.

KARTTA, MAASTO ja RADAT
Kilpailukartan mittakaava 1:7500, viimeisimmät päivitykset kesällä 2022, käyräväli 5 metriä. Maaston korkeuserot 40-60 m. Maasto osin hiekkaharjuja ja osin korpimaastoa.

Rata on kaikille sama n. 15 kilometriä. Rata on jaettu kolmeen osaan eli kartta vaihdetaan kahdesti vaihtoalueella. Radoilla on hajontaa. (HUOM: Hajonta on tänä vuonna myös nautiskelijoiden yhteislähdössä). Juomahuolto noin 5 km välein. Ei irrallisia rastimääritteitä, rastimääritteet on painettu karttaan. Rastikoodi on painettu rastinumeron viereen.

Ratamestarin lisäohjeita kisan alla:

 • Kartan polkukuvaus: Isommat tiet/polut/urat on hyvin kuvattu, mutta heikompien urien merkinnässä on kirjavuutta, toiset (pidemmät) on merkitty, mutta joitakin lyhyempiä vastaavia karttaan ei ole merkitty.
  Osa urista on merkitty karttaan kellertävänä yhtenäisenä viivana.
 • Kartan vihreä väri: Vaaleampi vihreä (kuvan vasen reuna) kuvaa lähinnä näkyvyyttä/peitteisyyttä ja on yleensä sangen helppokulkuista ja vasta tummempi vihreä (oikea reuna) hidastaa oleellisemmin kulkua.

 Vihreä raidoitus kuvastaa kulkua hidastavaa kaatunutta puustoa.

 • Kielletyt alueet: Tonttivihreä tarkoittaa kiellettyä yksityisaluetta, johon ei ole mitään asiaa.

Violetilla rasterilla merkityt alueet ovat luonnollisesti kiellettyjä alueita.

 • Kelivaroitus: Sääennusteen mukaan keli saattaa olla kostea, joten olkaa varovaisia kallioilla ja rinnekohdissa. Nastarit ovat ehdottoman suositeltava jalkinevalinta.

  Jyrkänteiden takaa juostessa on oltava tarkkana.

LÄHDÖT
Hitaiden etenijöiden (nautiskelijoiden) lähtö klo 9:00 yhteislähtönä. Hitaiden etenijöiden (nautiskelijoiden) lähtö ilman hajontoja klo 9:15 yhteislähtönä Huom! Vain suorituspiste tähän lähtöön osallistuville (ei taulukkopisteitä). Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h, ilmoittaudu hitaiden etenijöiden ryhmään.

Väliaikalähdöt klo 10:00 alkaen. Kaikilla osallistujilla hajonnat.

Lähtö/kartanvaihtopaikka on maastossa, jonne on noin 1200 metriä matkaa kilpailukeskuksesta. Ole hyvissä ajoin lähtöpaikalla. Toimi lähtöalueella toimitsijoiden ohjeiden mukaan. Lähtöön johtaa sini-oranssi nauhoitus kilpailukeskuksesta.

K-piste on lähtöviivalta metsäuraa 100 m viitoitusta pitkin. K-pisteellä on rastilippu ja siinä ei leimata.

Yhteislähtö:
Siirry lähtöalueelle toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti. Lähtöalueella on nähtävillä mallikartta.

Siirry karttatelineelle toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti numerojärjestykseen. Toimitsijat alkavat jakamaan karttoja 3 minuuttia ennen lähtöä. Saat kartan käteesi, karttapuoli alaspäin. Karttaa ei saa kääntää ja katsoa ennen lähtömerkkiä.

Väliaikalähtö:
Siirry lähtöalueelle toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti.

Kolme kilpailijaa lähtee samaan aikaan.

 • 5 min kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan
 • 4 min
 • 3 min nollaus
 • 2 min mallikarttaan tutustuminen
 • 1 min kartat jaetaan käteen. Karttaa ei saa kääntää ja katsoa ennen lähtömerkkiä!
 • 0 min lähtö

Kartanvaihto

 • Kilpailussa juostaan kolme lenkkiä.
 • Lenkkien pituus vaihtelee 4 – 4,7 km välillä.
 • Kilpailija käy lähtöpaikan yhteydessä olevalla kartanvaihtopaikalla kaksi kertaa n. 4,5 km ja 9 km kohdilla. Ennen uuden kartan ottamista on järjestäjien huoltopiste sekä kilpailijoiden omien eväiden/juomien paikka.
 • Viimeinen lenkki on noin 1,3 km pidempi ja se päättyy kilpailukeskuksessa olevaan maaliin.
 • Seuraa järjestäjän opastusta.
 • Kilpailijat jättävät vanhan kartan toimitsijan ohjeiden mukaisesti, ottavat uuden kartan omatoimisesti telineestä ja jatkavat suunnistamista uuden kartan mukaisesti K-pisteen kautta.
 • Muista leimata viimeisellä rastilla ennen kartan vaihtoa!
 • Viimeiselle kierrokselle pääsy suljetaan klo 15:00

MAALI
Maalissa maalileimaus. Maali sulkeutuu klo 17.00. Keskeyttäneiden tulee ehdottomasti ilmoittautua maalissa.

Kilpailijat saavat osallistumismitalin maaliin tullessaan. Jos huomaat myöhästyväsi maaliin tulosta, soita ja ilmoita itse sijaintisi järjestäjille.

SUORITUSPISTE
Kalevan Kierroksen sääntöuudistuksen mukaisesti “Suunnistajalle annettaan suorituspiste, jos häneltä suunnistuskilpailussa loppuu suoritusaika ja hän on siihen asti suorittanut radan hyväksytysti (rastit löydetty oikeassa järjestyksessä). Lisäksi vaaditaan minimirastimäärä radan luonteesta riippuen. Hyväksytyn suorituspisteen saa vasta määritellyn maksimiajan päättyessä, muut suunnistussuorituksen lopetukset katsotaan hylätyksi suoritukseksi.”

Tässä kilpailussa suorituspisteen saamisen minimirastimäärä = ensimmäisen lenkin rastit. Suoritusaikaa (ensimmäisen lenkin) hakemiseen on klo 17:00 eli maalin sulkeutumiseen saakka. Ensimmäiseltä lenkiltä klo 15:00 jälkeen kartanvaihtoon tulevat ohjataan maaliin. Suorituspisteen saavat myös ne, jotka ovat suunnistaneet ensimmäisen lenkin hyväksytysti ja keskeyttävät suorituksen toisen lenkin aikana ja saapuvat maaliin ennen maalin sulkeutumista klo 17:00.

KARTTOJEN PALAUTUS
Kartat ovat saatavilla infon läheisyydestä. Karttoja palautetaan kisakeskukseen kartanvaihto alueelta tietyn väliajoin. Maaliin tultuaan kartan saa pitää.

HUOLTOPISTEET
Kilpailussa on huoltopisteitä noin 5 km:n välein lähtö/kartanvaihto paikalla. Juomana on vesi ja urheilujuoma (maxim fresh orange), banaania pilkottuna kuorineen, suolakurkkuja ja suolakeksejä. Kilpailijat voivat jättää omia juomia ja eväitä huoltopisteelle, joka sijaitsee lähdön välittömässä läheisyydessä. Huoltopisteellä on kori, jonne jätetyt pullot ym. kuljetetaan viimeistään maalin sulkeutumiseen mennessä takaisin kilpailukeskukseen.

ENSIAPU JA TURVALLISUUS
Kilpailukeskuksessa on ensiapupäivystys sekä maastossa huoltopisteeltä on yhteys ensiapuun tarvittaessa.

Toivomme nautiskelijasuunnistajien ja ikäihmisten ottavan mukaansa ladatun ja päällä olevan puhelimen vesitiiviisti pakattuna mukaan, jotta tarvittaessa tai hätätilanteessa saadaan yhteys suunnistajaan tai suunnistaja ensiapuun. Tallenna puhelimeesi 112 sovellus sekä EA- ja turvallisuushenkilön (Tommi Manninen) numero 044 0197 718.

PALKINTOJEN JAKO
Kilpailukeskuksessa sarjojen tulosten selvittyä. Seuraa kuulutuksia.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ
Kilpailunjohtaja                  Olli Jokisalo (puh. 040 7015 559)
Kilpailusihteeri                   Sanna Karjalainen (puh. 0400 493 043)
Tulospalvelu                      Pekka Mettälä
Valvoja                              Jyrki Hyyrynen