Kalevan kierroksen suunnistus 2023 / Kilpailukutsu

Kuusankosken Urheiluseura ry järjestää Kalevan kierroksen suunnistuskilpailun Huhdasjärven kylässä, Kouvolan JAALASSA 23.9.2023.

Kilpailumuoto
Suunnistuskilpailu kaikille sarjoille samalla noin 15 km radalla (linnuntietä mitattuna), joka on jaettu kolmeen noin 5 km pituiseen kierrokseen. Kierrosten välissä suoritetaan kartan vaihto. Radalla on hajontaa. Yhden kierroksen (=ensimmäisen kartan) hyväksytty suorittaminen oikeuttaa suorituspisteeseen.

Sarjat
Miehet: yleinen, 40, 50, 55, 60, 65, 70, 75 ja 80 sekä alle 22-vuotiaiden sarja
Naiset: yleinen, 40, 50, 55, 60, 65, 70, 75 ja 80 sekä alle 22-vuotiaiden sarja

Kilpailu on avoin siten, että kaikkiin sarjoihin voi ilmoittautua myös muut kuin Kalevan Kiertäjät.

Lähtö
Lähtö sijaitsee kilpailukeskuksessa. Hitaiden etenijöiden (nautiskelijoiden) lähtö klo 9:00 yhteislähtönä. Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h, ilmoittaudu hitaiden etenijöiden ryhmään. Yhteislähtöön ilmoittautuvien on mahdollisuus myös ilmoittautua ryhmään, jossa kaikilla on sama hajonta (yhteislähtö klo 9:15). Tähän hajonnattomaan yhteislähtöön osallistuvat saavat suorituspisteen (ei taulukkopisteitä), edellyttäen että vähintään ensimmäisen kartan rata on suoritettu hyväksytysti. Väliaikalähdöt klo 10:00 alkaen.

Maali
Maali sulkeutuu klo 17:00. Maalin sulkeutumisen jälkeen maaliin tulleet eivät saa tulosta.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tapahtuu Kalevan kierroksen ilmoittautumisjärjestelmä Suomisportissa.

Ilmoittautujat on jaettu kuuteen eri luokkaan:

  1. Kalevan kierroksen suunnistajat, väliaikalähdöin klo 10:00 alkaen – LINKKI
  2. Kalevan kierroksen hitaiden (nautiskelijoiden) klo 9:00 yhteislähtö. Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h, ilmoittaudu hitaiden etenijöiden ryhmään – LINKKI
  3. Kalevan kierroksen hitaiden (nautiskelijoiden) klo 9:15 yhteislähtö ilman hajontoja. Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h ja haluat edetä muiden kanssa porukassa. Huom! Vain suorituspiste tähän lähtöön osallistuville (ei taulukkopisteitä)LINKKI
  4. Kalevan kierroksen ulkopuoliset suunnistajat, väliaikalähdöin klo 10:00 alkaen – LINKKI
  5. Kalevan kierroksen ulkopuoliset suunnistajat klo 9:00 yhteislähdössä lähtevät (nautiskelijat). Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h, ilmoittaudu hitaiden etenijöiden ryhmään – LINKKI
  6. Kalevan kierroksen ulkopuoliset suunnistajat klo 9:15 yhteislähtö ilman hajontoja. Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h ja haluat edetä muiden kanssa porukassa – LINKKI

Ennakkoon ilmoittautuminen on sulkeutunut.


Osallistumismaksut ja ilmoittautumisajat
Osanottomaksu Kalevan kierrokseen osallistujille on 40 € ja ulkopuolisille 50 €. Viimeinen ilmoittautuminen näillä hinnoilla sunnuntaina 17.9.2023 klo 23:59 mennessä.

Jälki-ilmoittautumismaksu Kalevan kierrokseen osallistujille on 50 € ja ulkopuolisille 60 €. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista jälki-ilmoittautumishinnoin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kuusankoskenurheiluseura(ät)gmail.com 21.9.2023 klo 23:59 mennessä tai kilpailukeskuksessa kilpailupäivän aamuna klo 7.30 – 10:00 (niin kauan, kuin karttoja riittää).

Osanottomaksuun sisältyy Kalevan Kierroksen osanottomitali, huolto (vesi, urheilujuoma, banaania, suolakurkkuja tjms.) noin 5 km välein, lounas ja peseytyminen.

Opastus ja pysäköinti
Opastus Jaalasta, Heinolantien (kt 46) ja Mäntyharjuntien (tie 4164), josta ajoaika noin 17 min. Pysäköinti hiekkakentällä, tien varressa tai nurmikentällä. Pysäköinnistä on matkaa kilpailukeskukseen noin 1000 m.

Kilpailukeskus
Kilpailukeskuksena toimii Huhdasjärven Eränkävijät ry:n metsästysmaja ja sen pihapiiri, osoite on Pilkkalammentie 73, 47760 Huhdasjärvi. Matkaa Kouvolasta noin 45 km pohjoiseen.

Pukeutuminen maasto-olosuhteissa. Kisakeskuksessa paikalla kahvio.

Pesu ja ruokailu
Pesupaikka on Jaalan palloiluhallin pukuhuoneiden suihkutiloissa. Palloiluhalli on 17 km päässä kilpailukeskuksesta (noin 18 min autolla). Osoite: Vuokkolantie 2, 47710 Jaala. Ruokailu kilpailukeskuksessa.

Lähimmät uimarannat:
Siikavan uimapaikka, jonne on matkaa noin 13,5km (Mäntyharjuntie 461, 47710 Kouvola).
Jaalan kirkonkylän uimaranta, jonne on matkaa noin 17km (Mäntyharjuntie 141, 47710 Kouvola).
Uimilan uimapaikka, jonne on matkaa noin 32km (Rihuntie 28, 47710 Kouvola).

Lähimmät kaupat ja ravintolat
S-market Jaala. Kauppa on avoinna lauantaina klo 7-18.
Sannan Rauta ja puutarha. Kauppa ja kahvila on lauantaina avoinna klo 10-13.
Ravintola Vanha Kelo. Ravintola on avoinna lauantaina klo 8-01.

Suunnistajan kauppa on lupautunut tulemaan paikan päälle kilpailukeskukseen.

Majoitus
50 km säteellä kilpailukeskuksesta löytyy majoitustarjontaa.

Emit-leimaus
Kilpailija ilmoittaa emit-korttinsa numeron ilmoittautumisen yhteydessä. Jos numeroa ei ilmoiteta, varaamme kilpailijalle vuokrakortin (5 euroa). Tarkista ennen lähtöä järjestäjän sivuilta tai lähtölistoista, että sinulle on merkitty oikea emit-kortin numero. Väärällä emit-kortilla suunnistaneet kilpailijat hylätään. Palauttamatta jääneistä vuokrakorteista peritään 90 € maksu.

Kilpailumateriaali
Kilpailijoille jaettava materiaali on saatavilla kilpailupäivän aamuna klo 7:30 kilpailukeskuksessa. Kilpailunumero, emit-tarkastuslipuke ja ruokalipuke sekä mahdolliset mainosmateriaalit.

Kartta
Tulostekartta vuodelta 2021 jota on ajantasaistettu vuonna 2023, kartoittaja Janne Weckman. Kartta on suojattu ja kooltaan A3. Mittakaava kartassa 1:7 500.

Maasto
Kilpailumaastona on Huhdasjärven kylän pohjoispuolella oleva alue. Maasto on hyväkulkuista ja vaihtelevaa maastoa, josta löytyy niin pienipiirteistä avokalliomaastoa, supikkoa ja kohtalaisia korkeuseroja. Alueella risteilee kohtuullisesti metsäteitä ja kartalta löytyy useampia erikokoisia metsälampia. Aluetta halkoo myös suuri voimalinja joka toimii selkeänä kohteena.

Toimihenkilöt
Kilpailunjohtaja                  Tommi Manninen (puh. 044 019 7718)
Kilpailusihteeri                   Sanna Karjalainen (puh. 0400 493 043)
Ratamestari                       Olli Jokisalo (puh. 040 701 5559)

Tiedustelut
kuusankoskenurheiluseura(ät)gmail.com

Lähtöajat, kilpailuohjeet, tulokset ja muut tiedot julkaistaan seuran kotisivuilla osoitteessa kuus.fi/suunnistus/kilpailut/kalevan-kierroksen-suunnistus-2023/ sekä Kalevan Kierroksen sivuilla https://kalevankierros.fi/lajit/suunnistus/.

Alustava kilpailuohje julkaistaan noin viikkoa ennen tapahtumaa ja lopullinen kilpailuohje on nähtävillä kilpailukeskuksessa kilpailupäivän aamuna.

Hudasjärven museoalue joka sijaitsee pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä on avoinna kilpailupäivänä. Siellä voi käydä tutustumassa yli satavuotiaisiin rakennuksiin.

TERVETULOA!