Kalevan kierroksen suunnistus 2023 / Kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan suunnistuksen lajisääntöjä, KK-suunnistuksen lajisääntöjä ja näitä järjestäjän ohjeita. Lopulliset ja viralliset ohjeet nähtävillä kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa.

TURVALLISUUSOHJEET
Tallenna puhelimeesi 112 sovellus sekä EA- ja turvallisuushenkilön (Tommi Manninen) numero 044 019 7718.

Toivomme nautiskelijasuunnistajien ja ikäihmisten ottavan mukaansa ladatun ja päällä olevan puhelimen vesitiiviisti pakattuna, jotta tarvittaessa tai hätätilanteessa saadaan yhteys suunnistajaan tai suunnistaja ensiapuun. Jos huomaat myöhästyväsi maaliin tulosta, soita ja ilmoita itse sijaintisi järjestäjille.

KILPAILUKESKUS
Kilpailukeskuksena toimii Huhdasjärven Eränkävijät ry:n metsästysmaja ja sen pihapiiri, osoite on Pilkkalammentie 73, 47760 Huhdasjärvi. Matkaa Kouvolasta noin 45 km.

Pukeutuminen on maasto-olosuhteissa. Kilpailukeskuksessa on kahvio, ja keittolounas on saatavilla klo 11–18. Kilpailukeskuksessa palvelee Suunnistajan Kaupan urheilutarvikemyynti.

Nastareiden käyttö sisätiloissa ehdottomasti kielletty!

PYSÄKÖINTI
Pysäköinti hiekkakentällä, tien varressa tai nurmikentällä. Pysäköinnistä on matkaa kilpailukeskukseen noin 1000 m.  Noudata pysäköinnissä liikenneopasteita. Reitti pysäköinnistä kilpailukeskukseen on merkitty.

INFO JA KILPAILUNUMEROT
Kilpailunumerot ovat saatavilla kilpailupäivän aamuna klo 7.30 alkaen omatoimisesti kansioista infon läheisyydestä, jossa saatavilla myös EMIT-tarkistusliuskat. Infossa käy maksuvälineenä kortti ja käteinen. Suosittelemme korttimaksua.

LEIMAUS
Kilpailussa käytetään EMIT-leimausjärjestelmää. Tarkista ennen lähtöä järjestäjän sivuilta tai lähtölistoista, että sinulle on merkitty oikea EMIT-kortin numero. Väärällä EMIT-kortilla suunnistaneet kilpailijat hylätään. Tee muutokset sähköpostitse kuusankoskenurheiluseura(at)gmail.com tai infoon hyvissä ajoin ennen lähtöä.

HUOM! Kilpailussa leimataan maali-/ vaihtoalueella vain kolmannen kierroksen jälkeen maaliin tullessa tai jos kilpailija keskeyttää suorituksen. Seuraavalle kierrokselle lähtiessään kilpailijan tulee juosta oikeaa karsinaa pitkin kartanvaihtoon. Kartanvaihtopaikalla EI leimata.

Kilpailijoille, jotka eivät ole ilmoittaneet ilmoittautumisen yhteydessä EMIT-numeroaan, on varattu järjestäjän toimesta vuokrakortti, jonka saa infosta. Jos kortti on maksettu ilmoittautumisen yhteydessä, kerro se infossa tai maksa kortin vuokra 5 €. Palauttamatta jääneistä vuokrakorteista peritään 90 € maksu.

Kilpailukeskuksessa on mallirasti, jossa voit testata oman EMIT-korttisi toimivuuden. EMIT-tarkistusliuskoja on saatavilla kilpailunumeroiden yhteydessä sekä lähdössä. Käytä EMIT-kortin tarkistusliuskaa, sillä siihen jää varmistusjälki leimasimista rasteilla siltä varalta, että sähköinen ajanottojärjestelmä ei anna oikeaa tulosta. Kiinnitä EMIT-kortin tarkistusliuska huolellisesti paikalleen niin että se pysyy siinä koko kilpailun ajan. Vuokrattujen EMIT-korttien palautus kilpailun jälkeen infoon.

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN
Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista jälki-ilmoittautumishinnoin kilpailukeskuksessa kilpailupäivän aamuna klo 7.30 – 10:00 (niin kauan, kuin karttoja riittää).

Jälki-ilmoittautumismaksu 50 €. Kalevan Kierroksen ulkopuolisten jälki-ilmoittautumishinta on 60 €. Osanottomaksuun sisältyy Kalevan Kierroksen osanottomitali, juomahuolto noin 5 km välein ja lounas.

SISÄTILAT
Kilpailukeskuksessa on metsästysseuran maja, jonka rajalliset sisätilat ovat käytössä kilpailijoille ruokailua varten. Pihapiirissä sijaitsevaa grillikatosta voi käyttää varusteiden säilytykseen sateisen sään sattuessa. Varusteiden vaihdot ja tavaroiden säilytys toivotaan tapahtuvan muualla kuin metsästysseuran majan sisätiloissa.

Nastareiden käyttö on sisätiloissa ehdottomasti kielletty!

PESU JA WC
Pesupaikka on Jaalan palloiluhallin pukuhuoneiden suihkutiloissa. Palloiluhalli on 17 km päässä kilpailukeskuksesta. Osoite: Vuokkolantie 2, 47710 Jaala. Nastareiden käyttö sisätiloissa kielletty. Pesupaikka sulkeutuu klo 19.

Kilpailukeskuksessa on käytössä ulkohuussit miehille ja naisille, sekä 4 kpl Bajamajoja.

VARUSTESÄILYTYS
Kilpailijat voivat säilyttää varusteitaan omassa autossaan, tai vartioimattomana kilpailukeskuksessa grillikatoksessa tai majan pihapiirissä.

RUOKAILU
Kilpailijoille kuuluu osanottomaksuun keittolounas, joka on tarjolla kilpailukeskuksessa klo 11-18. Käytössä ei ole erillisiä ruokalippuja, varaudu tarvittaessa näyttämään kilpailunumerosi. Ruokailu on metsästysseuran majan sisätiloissa. Halutessasi voit siirtyä ruokailemaan myös ulos.

Ruokailussa on tarjolla lämmin ruoka: jauheliha- tai kasviskeitto (varattu ennakkoon kasviskeiton varanneille). Lisäksi leipä ja juoma. Kaikki ruoat ovat laktoosittomia, gluteenittomia, kalattomia ja pähkinättömiä.

KARTTA, MAASTO ja RADAT
Kilpailukartan mittakaava 1:7500, viimeisimmät päivitykset kesällä 2023, käyräväli 5 metriä. Maaston korkeuserot 40-60 m. Maasto on eri ikäistä talousmetsää ja osin korpimaastoa.

Rata on kaikille sama n. 15 kilometriä. Rata on jaettu kolmeen osaan eli kartta vaihdetaan kahdesti vaihtoalueella. Radoilla on hajontaa. HUOM! Hajonta on myös nautiskelijoiden klo 09:00 yhteislähdössä. Juomahuolto noin 5 km välein. Ei irrallisia rastimääritteitä, rastimääritteet on painettu karttaan. Rastikoodi on painettu karttaan myös rastinumeron viereen.

Ratamestarin lisäohjeita kisaan alla:

Maastossa on paikoin useita pienempiä kiviä, joita ei selkeyden takia ole kaikkia merkitty karttaan. Lisäksi maastossa on vuosien saatossa liikuttu metsäkoneilla, joiden jäljistä on karttaan myös merkitty vain selkeimmät.

 •  Vihreä raidoitus kuvastaa kulkua hidastavaa kaatunutta puustoa.
 • Kielletyt alueet: Tonttivihreä tarkoittaa kiellettyä yksityisaluetta, johon ei ole mitään asiaa.

Violetilla rasterilla merkityt alueet ovat luonnollisesti kiellettyjä alueita.

 • Alueella on veteen ulottuva jyrkänne, karttamerkki alla.
 • Kelivaroitus: Sääennusteen mukaan keli saattaa olla kostea, joten olkaa varovaisia kallioilla ja rinnekohdissa. Märkä sammal luistaa kalliolla kengän alla todella herkästi. Nastarit ovat ehdottoman suositeltava jalkinevalinta.

  Jyrkänteiden takaa juostessa on oltava tarkkana.

LÄHDÖT
Hitaiden etenijöiden (nautiskelijoiden) lähtö klo 9:00 yhteislähtönä. Osallistujilla on hajonnat.

Hitaiden etenijöiden (nautiskelijoiden) lähtö ilman hajontoja klo 9:15 yhteislähtönä Huom! Vain suorituspiste tähän lähtöön osallistuville (ei taulukkopisteitä). Jos arvioit suunnistusaikasi ylittävän 5 h, ilmoittaudu hitaiden etenijöiden ryhmään.

Väliaikalähdöt klo 10:00 alkaen. Kaikilla osallistujilla hajonnat.

Lähtö ja kartanvaihtopaikka on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Toimi lähtöalueella toimitsijoiden ohjeiden mukaan.

Lähtöviivalta on viitoitusta K-pisteelle tietä pitkin n. 50 m. K-pisteellä on rastilippu ja siinä ei leimata.

Yhteislähtö:
Siirry lähtöalueelle toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti numerojärjestykseen. Toimitsijat alkavat jakamaan karttoja 3 minuuttia ennen lähtöä. Saat kartan käteesi, karttapuoli alaspäin. Karttaa ei saa kääntää ja katsoa ennen lähtömerkkiä.

Lähtöalueella on nähtävillä mallikartta.

Väliaikalähtö:
Siirry lähtöalueelle toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti.

Kolme kilpailijaa lähtee samaan aikaan.

 • 5 min kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan
 • 4 min
 • 3 min nollaus
 • 2 min mallikarttaan tutustuminen
 • 1 min kartat jaetaan käteen. Karttaa ei saa kääntää ja katsoa ennen lähtömerkkiä!
 • 0 min lähtö

Kartanvaihto

 • Kilpailussa juostaan kolme lenkkiä.
 • Lenkkien pituus vaihtelee 4,8 – 5,0 km välillä.
 • Kilpailija käy lähtöpaikan yhteydessä olevalla kartanvaihtopaikalla kaksi kertaa n. 5 km ja 10 km kohdilla. Ennen uuden kartan ottamista on järjestäjien huoltopiste sekä kilpailijoiden omien eväiden/juomien paikka.
 • Viimeinen lenkki juostaan maaliin omaa viitoitettua karsinaa pitkin. Seuraa opasteita.
 • Seuraa järjestäjän opastusta.
 • Kilpailijat jättävät vanhan kartan toimitsijan ohjeiden mukaisesti, ottavat uuden kartan omatoimisesti telineestä ja jatkavat suunnistamista uuden kartan mukaisesti K-pisteen kautta.
 • Viimeiselle kierrokselle pääsy suljetaan klo 15:00

MAALI
Maalissa maalileimaus. Maali sulkeutuu klo 17.00. Keskeyttäneiden tulee ehdottomasti ilmoittautua maalissa.

Kilpailijat saavat osallistumismitalin maaliin tullessaan. Jos huomaat myöhästyväsi maaliin tulosta, soita ja ilmoita itse sijaintisi järjestäjille.

SUORITUSPISTE
Kalevan Kierroksen sääntöuudistuksen mukaisesti “Suunnistajalle annettaan suorituspiste, jos häneltä suunnistuskilpailussa loppuu suoritusaika ja hän on siihen asti suorittanut radan hyväksytysti (rastit löydetty oikeassa järjestyksessä). Lisäksi vaaditaan minimirastimäärä radan luonteesta riippuen.

Tässä kilpailussa suorituspisteen saamisen minimirastimäärä = ensimmäisen lenkin rastit. Suoritusaikaa (ensimmäisen lenkin) hakemiseen on klo 17:00 eli maalin sulkeutumiseen saakka. Ensimmäiseltä lenkiltä klo 15:00 jälkeen kartanvaihtoon tulevat ohjataan maaliin. Suorituspisteen saavat myös ne, jotka ovat suunnistaneet ensimmäisen lenkin hyväksytysti ja keskeyttävät suorituksen toisen lenkin aikana ja saapuvat maaliin ennen maalin sulkeutumista klo 17:00.

KARTTOJEN PALAUTUS
Pois kerätyt kartat ovat saatavilla infosta kilpailusuorituksen jälkeen. Maaliin tultuaan tai keskeytettyään kartan saa pitää.

HUOLTOPISTEET
Kilpailussa on huoltopisteitä noin 5 km:n välein kartanvaihtopaikalla. Juomana on vesi ja urheilujuoma, banaania pilkottuna kuorineen, suolakurkkuja ja suolakeksejä. Kilpailijat voivat jättää omia juomia ja eväitä huoltopisteelle, joka sijaitsee lähdön välittömässä läheisyydessä.

ENSIAPU JA TURVALLISUUS
Kilpailukeskuksessa on ensiapupäivystys.

Toivomme nautiskelijasuunnistajien ja ikäihmisten ottavan mukaansa ladatun ja päällä olevan puhelimen vesitiiviisti pakattuna, jotta tarvittaessa tai hätätilanteessa saadaan yhteys suunnistajaan tai suunnistaja ensiapuun. Tallenna puhelimeesi 112-sovellus sekä EA- ja turvallisuushenkilön (Tommi Manninen) numero 044 019 7718.

PALKINTOJEN JAKO
Kilpailukeskuksessa sarjojen tulosten selvittyä. Seuraa kuulutuksia.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ
Kilpailunjohtaja                 Tommi Manninen (puh. 044 019 7718)
Kilpailusihteeri                  Sanna Karjalainen (puh. 040 049 3043)
Ratamestari                      Olli Jokisalo
Tulospalvelu                      Pekka Mettälä
Valvoja                               Jukka Salo