Kalevan kierroksen suunnistus 2023 / Ratamestarin kommentit ennen kisaa

Kalevan Kierroksen 2023 viimeinen kilpailu, suunnistus, järjestetään tulevana lauantaina. Kilpailu pidetään Jaalan Huhdasjärven maastossa, joka on aivan viime vuoden maaston naapurissa.

Tänä vuonna juostava metsä on hiukan monipuolisempaa ja rata kulkee eri-ikäisten talous- ja sekametsän osien läpi. Pääosin metsänpohja on hyväkulkuista varpua tai saniaista, jonka alkanut syksy on ehtinyt jo hiukan kuihduttaa. Alkanut syksy näyttää tuovan myös sateita, joten kilpailussa on oltava erityisen tarkkana ettei liukastu kalliosammalien päällä. Tietyissä kohdissa maastoa on pieniä kiviä, joita kaikkia ei ole kuvattu kartalle selkeyden vuoksi. Kaikkiaan suunnistettava alue on hienoa metsää liikkua eikä vähiten alueella olevien viiden metsälammen tuoman maiseman vuoksi.

Rata koostuu hyväksi todettuna kolmesta noin 5 km lenkistä, joiden välillä suoritetaan kartan vaihto. Rata-alueella on useita selkeitä kiintopisteitä, kuten metsäteitä, lampia ja voimalinja, mutta kannattaa silti ottaa kompassi mukaan. Vaihtopaikalle on järjestetty huoltopiste, johon voi järjestäjien saatavien lisäksi tuoda omia juomia ja eväitä.

Toivotan puolestani kaikille osallistuville hyvää kilpailua ja kiitän talkoisiin osallistuvia!