KuUS-rastit 2021 / Kisajärjestäjän terveisiä

12.5.2021

Arvoisat pihkaniskat.

Vieläkö muistatte muutaman vuoden takaiset KuUS-rastit Jaalan Hartolan kylässä? Kartan nimi oli Venearonvuoret. Maasto sisälsi kahta erilaista maastotyyppiä, etelän nopeat suppakankaat ja pohjoisosan avokalliokorpimaasto herättivät ihastusta 13 vuotta sitten. Kartta oli Janne Weckmanin tekemä, tosin apukäsinä toimivat kaksi Anttia, joista toisen sukunimi on Harju. Maastossa järjestettiin KuUS-rastit kahtena vuonna peräkkäin. No tämä tuosta nostalgiasta. Sitten aiheeseen.

Tämän vuoden KuUS- rastit järjestetään Jaalan Hartolan naapurikylässä Huhdasjärvellä. Kuusankosken Urheiluseuralle avautui hieno mahdollisuus laajentaa Venearonvuoren suunnistusaluetta koilliseen. Jotta homma menisi täydellisesti, saimme kartoittajaksi Janne Weckmanin. Kun nämä kaksi kartta-aluetta liitetään yhteen, muodostuu yli 12 neliökilometrin kokonaisuus.

Tästä saamme kiittää Jaalan Kotiseutusäätiötä, joka mahdollisti taloudellisesti mittavan hankkeen toteuttamisen. Toinen suuri kiitos alueen maanomistajille myötämielisestä suhtautumisesta suunnistusharrastukseen.

Kuten arvaatte ei pistepeltoja tämän vuoden kartassa juuri ole. Kartta jakautuu kolmeen erilaiseen maastotyyppiin: alueella on hiekkapohjaista harjua, ei juurikaan suppia, rehellistä mäkikorpea ja upea polveileva pienipiirteinen harjumaasto. Alueet ovat omia kokonaisuuksiaan. Ratamestarilla on mahdollisuus käyttää myös Venearonvuorten korkeimmat avokalliomäet haastavine rinteineen.

Pistemäisiä kohteita on tyypilliseen kymenlaaksolaiseen maastoon verraten vähän. Alue muistuttaakin joissain määrin Keski-Suomalaista maastotyyppiä. Korkeuserot viittaavat myös vahvasti samaan suuntaan.

Vinkkinä teille, jotka olette panostamassa SM-pitkään ja SM-yökisoihin, tässä saatte kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Loistavan harjoituksen oikeanlaisessa maastotyypissä SM-pitkää varten ja pääsette tutustumaan Jannen kartoituskäsialaan SM-yötä silmällä pitäen.

Jos mielenkiintonne heräsi, merkitkää 29.8.2021 jo kilpailukalenteriinne. Veikkaan, että retki Jaalan Huhdasjärvelle on hintansa väärti. Niin kilpailumuotohan on pitkämatka, joten tulemme tarjoamaan kokemuksia koko rahalla.

Ari Hietanen, kilpailunjohtaja

Karttapalat