KuUS-rastit 2022 / Valvojan lausunto

Nuorena poikana Vierumäelle mennessä katselimme Kimolan-kanavan vastarannalla olleita isoja kalliomäkiä ja jyrkänteitä ihmetellen miten tuolla voisi suunnistaa.

Nyt se toteutuu kun KuUS vie Aluemestaruus/kansallisen keskimatkan kilpailun kyseiseen maastoon. Maasto on mestaruuskilpailun arvoinen ja fyysisesti vaativa kaikilla sarjoilla. Mäet ovat korkeita ja jyrkänteet isoja joten varovaisuutta toivotaan varsinkin jos on märkää. Pohjaltaan maasto on melko hyväkulkuista loppukesän heinikko huomioiden. Mäkien päälliset ovat pienipiirteisiä ja suunnistuksellisesti haastavia.

Kilpailun ratamestari on tehnyt suunnistuksellisesti ja fyysisesti vaativat radat maastoon, jossa ei teitä ja polkuja paljoa pääse hyödyntämään. Maasto on huomioitu ratapituuksissa, jotta annetut ohjeajat toteutuvat. Nuorten ja vanhempien sarjat, samoin kuin iltapäivän viestit, kulkevat kartan helpoimmalla osalla, jossa korkeuserot ovat pienemmät. Rasteja on maastossa paljon, joten määritteitä kannattaa lukea. Kartta on aivan uusi eikä alueella ole aiemmin suunnistettu.

Toivotan kaikki kilpailijat tervetulleeksi mahtavaan suunnistusmaastoon!

Visa Sippu
Kilpailun valvoja