KuUS-tuplasprintti 2020 / Kilpailuohjeet

päivitetty 1.8. klo 15:15
– lisätty tuomarineuvoston kokoonpano

– lisätty kohta Kilpailukeskus ja kilpailualue
– tarkennettu lähtökynnysten toimintaa

Organisaatio
Kilpailun johtaja:                        Tommi Manninen 044 019 7718
Ratamestari:                               Ari Hietanen
Valvoja:                                        Asko Karjalainen, Iitin Pyrintö
Tuomarineuvosto:                     Janne Weckman VeVe (pj)
                                                      Heidi Huusari InkTe
                                                      Jarno Kiintola KS
Tulospalvelu:                              Pekka Mettälä
Lähtö:                                          Jukka Salo
Info:                                             Sanna Karjalainen

Kartta

Kartta on ISSprOM2019 symbolein piirretty, mittakaava 1:4000 ja sarjat H/D50 ja vanhemmat sekä H/D12 1:3000, käyräväli 2,5 m. Koko A4S tai A4, suojattu. Kartoittajana Kari Hovi, kuvauksessa on tehty saumattomasti yhteistyötä ratamestari Ari Hietasen ja kilpailunjohtaja Tommi Mannisen kanssa.

Karttoja ei kerätä pois kilpailusuorituksen jälkeen. Muistathan reilun pelin etkä näytä kilpailukarttaa vielä lähtemättömille kilpailijoille.

Rukseilla on merkitty erikoiskohteina keinuja, leikkitelineitä ja puhelinkaappeja. Kuitenkaan kaikkia niitä ei ole kartassa. Pyykinkuivatusnarustoja ei ole merkitty karttaan (varo!). Myös istutuksista ja pensaista vain osa on kuvattu kartassa luettavuuden turvaamiseksi. Kaikki pensasaidat on kuvattu ylipääsemättömiksi. Osa mahdollisesti ylitettävistä aidoista on kuvattu ylipääsemättömän aidan merkillä, jotta ne eivät rikkoontuisi. Puoliavoimet puistoalueet ovat kulkukelpoisuudeltaan kuten avoimet nurmikot. Maastossa vihreät tekonurmet on kuvattu kartassa hyväkulkuisen avoimen alueen (nurmikko) symbolilla.

Maasto

Kilpailualue on Kuusankosken taajaman ydinkeskustassa. Kilpailu tullaan käymään miltei kokonaan rakennetussa ympäristössä puhtaana kaupunkisprinttinä. Kilpailualueella on runsaasti niin omakotitaloja, kerrostaloja kuin rivitalojakin, sekä liikerakennuksia, julkisia rakennuksia sekä puistomaisia alueita.

Huom! Nastalliset kengät ja piikkarit on kilpailussa kielletty.

Kielletyt alueet

Tonttivihreällä merkityillä alueilla kulkeminen on kielletty ja johtaa suorituksen hylkäämiseen. Kielletyksi alueeksi merkityt tiet tulee ylittää merkitystä ylityksestä juoksemalla keilojen välistä. Muualta tien ylittäneet kilpailijat hylätään. Epäselvät kielletyt maastokohdat nauhoitetaan maastoon. Kaikki kilpailualueella olevat pensasaidat ja kukkapenkit ovat kiellettyjä ylittää tai juosta läpi.

Kuvassa sallitun suojatieylityksen merkinnät.

Kilpailukeskus ja kilpailualue

Huomioithan, että kilpailualueella ei saa liikkua kilpailun aikana. Pysäköinnistä kilpailualueen länsipuolelta on opastus kisakeskukseen, opastus on paikoillaan viimeistään klo 9.

Numerolaput, rastimääritteet, emit-kortit ja tarkistuslipukkeet

Kilpailussa käytetään numerolappuja ja ne kiinnitetään rintaan. Painetut numerolaput löytyvät kilpailukeskuksesta infosta itsepalveluna narulta. Omat hakaneulat. Samaa kilpailunumeroa käytetään kummassakin lähdössä. Kilpailunumerot kerätään pois maalissa.

Rastimääritteet ovat irrallisina lähdössä. Emit-kortin toimivuutta ja kilpailukortin numeroa ei tarkisteta lähdössä, paitsi sarjoissa H/D12. Tarkistathan kilpailukeskuksessa, että lähtölistassa on oikea emit-kortin numero ja testaa kortin toimivuus mallirastilla. Emit-kortin numeron voi vaihtaa infossa ennen lähtöä. Väärällä emit-kortilla juosseen suunnistajan suoritus hylätään. Emit-tarkistuslipukkeita on lähdössä.

Huomaa, että näytöllisessä kilpailukortissa rastin koodina näkyy emitin sisäinen koodi, joka ei välttämättä ole sama kuin rastimääritteessä oleva koodi.

Vuokraemit

Emit-kortin voi vuokrata infosta hintaan 6 euroa. Kilpailijoille, jotka eivät ole ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaneet emit-kortin numeroa, varataan vuokrakortti, joka tulee noutaa infosta ennen lähtöä. Vuokrakortin voi maksaa etukäteen tilille (esitä kuitti infossa) tai maksamalla paikan päällä. Vuokratut kortit tulee palauttaa kilpailun jälkeen infoon. Palauttamatta jääneestä kortista peritään 80 euron maksu.

Lähtö

Kaikki sarjat lähtevät samasta lähdöstä. Aamupäivän lähtöön matkaa 1,1 km, iltapäivän lähtöön 1,3 km. Viitoitus alkaa kilpailukeskuksesta. Aamupäivän ensimmäiset lähdöt ovat klo 11 ja iltapäivän lähdöt on siirretty alkamaan klo 14.30. Lähtölistat julkaistaan kilpailusivulla viimeistään 31.7. sekä infossa ilmoitustaululla. Aamupäivän lähdössä ei ole WC:tä. Iltapäivän lähdössä on käytössä vain yksi WC todellisia hätätapauksia varten, joten pyrithän käyttämään kilpailukeskuksen WC:tä.

Toiminta lähtöpaikalla

Saman sarjan kilpailijat lähtevät kahden minuutin lähtövälein.

 • 5 min kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan, sisäänkirjaus
 • 4 min kilpailija saa rastinmääritteet
 • 3 min emitkortin nollaus
 • 2 min tyhjä kilpailukartta näkyvillä
 • 1 min kilpailijat siirtyvät karttojen viereen oman sarjan kohdalle. Sarjat H/D12 saavat ottaa kartan ja tutkia sitä


Sarjat ja matkat

SarjaStartti 1 (km)Startti 2 (km)SarjaStartti 1 (km)Startti 2 (km)
H21A3,33,9D21A3,03,5
H21C2,12,7D21C1,72,0
H353,03,5D352,82,9
H403,03,4D402,52,7
H453,03,4D452,52,7
H502,83,3D502,22,6
H552,83,3D552,22,6
H602,52,8D602,02,2
H652,52,8D652,02,2
H701,72,3D701,62,0
H751,72,3D751,62,0
H801,62,0   
H203,03,5D202,82,9
H182,83,4D182,32,7
H162,32,9D162,12,3
H142,12,3D141,72,0
H121,51,9D121,51,9

Maali

Aamupäivän lähdössä on käytössä kaksi etämaalia, jonne ei ole viitoitusta viimeiseltä rastilta. Maalileimasimet on merkitty M1 ja M2, samoin kuin karttaan. Huomioithan, että maaliin tulee runsaasti suunnistajia, joten siirry välittömästi maalissa leimattuasi kauemmas leimasimista. Maaliin saavuttuasi siirry viivyttelemättä kilpailukeskukseen ja emit-kortin purkuun.

Iltapäivän kilpailussa kaikki sarjat juoksevat samaan maaliin, joka sijaitsee kilpailukeskuksessa. Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneiden on ilmoittauduttava tulospalveluun kilpailukeskuksessa.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävillä reaaliaikaisesti kilpailusivuilla.

Palkinnot

Aamupäivän tulosten perusteella jaetaan Kaakon aluemestaruusmitalit sarjoittain (pl. C-sarjat) kolmelle parhaalle, ja ne on noudettavissa infosta aamupäivän lähdön jälkeen tulosten valmistuttua.

Kansallisen kilpailun yhteistuloksen perusteella palkitaan kolme parasta sarjoittain. Sarjoissa H/D12 kaikki iltapäivän lähdöstä maaliin tulleet saavat osallistumispalkinnon. Kaikkien sarjojen palkinnot on noudettavissa infosta tulosten valmistuttua, erillistä palkintojen jakoa ei järjestetä.

Paikoitus

Kilpailijoiden pysäköinti tapahtuu kilpailualueen länsipuolella Kiltatien alussa (Kiltatie 1). Opastus pysäköintiin oheisen kartan mukaisesti. Kilpailijoiden pysäköinti kilpailualueella on kielletty. Siirtyminen pysäköinnistä kilpailukeskukseen vain viitoitettua reittiä pitkin.

Kartta isompana

Kahvio

Kilpailukeskuksessa toimii Keskustan koulun musiikkiluokan ylläpitämä kisakahvio, josta on saatavilla virvokkeita sekä suolaista ja makeaa syötävää. Maksutapa käteinen tai kortti.

WC ja pukeutumistilat

Kilpailukeskuksessa lukion sisätiloissa on kilpailijoiden käytössä sisä-WC:t sekä iso liikuntasali pukeutumistilana (ei erillisiä miesten ja naisten pukuhuoneita). Pesumahdollisuutta ei ole.

Tykkimäen Sauna (Lautarontie 3, Kouvola) tarjoaa sunnuntaina koodilla AMSPRINTTI saunalipun hintaan 12 e (norm. 14 e) ja perhelipun 24 e (norm. 29 e, sis. 1-2 aikuista, 1-4 lasta).

Ensiapu

Ensiavusta vastaa Kuusankosken VPK, joka päivystää kilpailukeskuksessa. Ensiapuryhmän johtajan puhelinnumero on 045 188 7879.

Erityisohjeet virustartuntojen ehkäisemiseksi

Yleiset ohjeet

 • Älä saavu kilpailupaikalle flunssaisena.
 • Huolehdi turvaväleistä.
 • Huolehdi käsihygieniasta.
 • Liiku vain samaan talouteen kuuluvien kanssa.

Ohjeet kilpailua ennen ja kilpailun jälkeen

 • Jätä lähtökarsinassa riittävä välimatka kanssakilpailijoihin.
 • Vältä fyysisiä kontakteja kilpailun aikana.
 • Jos on tarve niistää, käytä nenäliinaa ja heitä se pois heti käytön jälkeen.
 • Käytä käsidesiä ennen emit-kortin purkuun saapumista.
 • Vältä tarpeetonta pintojen koskettelua.

Kilpailupaikalla on järjestäjän puolesta tarjolla käsidesiä, ja lukion sisätiloissa on käsienpesumahdollisuus. WC-tiloja tullaan puhdistamaan desinfioivalla puhdistusaineella säännöllisesti kilpailupäivän aikana.