Kuntorastit / Kuntorasticup 2019

Onko mielesi aina tehnyt lähteä mukaan suunnistuskilpailuihin, mutta puuttuu joko lisenssi, rohkeus tai aika? Nyt voit kokea kutkuttavaa koko kauden kestävää yhteiskilpailun jännitystä arki-iltaisin lähimaastoissa kuntorastinomaisilla radoilla: Kouvolan kuntorasticup (KRC) on kuuden osakilpailun sarja, joka on suunnattu niille kuntorastikävijöille, jotka eivät syystä tai toisesta ole lähteneet lisenssin vaativiin kansallisiin suunnistuskisoihin mukaan.

Osakilpailuina on niin keskimatkaa, pitkää matkaa, pidempää sprinttiä kuin yösuunnistustakin. Koska tämä ei ole niin vakavaa, sprintti saattaa olla hieman ohjearvoja pidempi ja metsässä voi vähän ratamestarin päivän mielialasta riippuen tulla mitä tahansa vastaan. Kuusankoskella taasen kisataan hieman kansallisista kisoista poiketen kaupunkirogainingissa, jossa suorituksen aika on määrätyn mittainen, mutta rastien määrä ei – niin paljon saa rasteja hakea kuin määräajassa uskoo ehtivänsä!

Kouvolan kuntorasticup on nyt saatu päätökseen. Kiitos kaikille osallistujille. Jokaisen sarjan kolme parasta palkitaan. Jos et ole saanut vielä palkintoasi, ota yhteyttä: kuusankoskenurheiluseura(ät)gmail.com. Palkinnot ovat myös haettavissa 16.9.2019 Niivermäen kuntosuunnistuksessa.

Palautetta saa laittaa myös ylläolevaan sähköpostiosoitteeseen. Ehdotuksia ensi vuotta varten esim. pistelaskusta, radoista, kilpailumuodoista yms. otetaan mielellään vastaan. Terveisin Tommi & Sanna.

LOPPUPISTEET

Osakilpailut

KRC1 Varovasti Voikkaalla
maanantai 15.4.
– pitkä sprintti, Hirvelän koulu, Voikkaa
– A-rata: 4-5 km, B-rata 3-4 km
TULOKSET

KRC2 Korpi kutsuu
maanantai 13.5.
– keskimatka, Venearonvuoret, Jaala
– A-rata: 5-6 km, B-rata: 4-5 km
TULOKSET

KRC3 Vuorten valloitus (huom! uusi kartta)
maanantai 10.6.
– keskimatka, Kaakkovuori, Valkeala
– A-rata: 5-6 km, B-rata: 4-5 km
TULOKSET

KRC4 Ratamestarin erikoinen
maanantai 22.7.
– kaupunkirogaining, Sairaalanmäki, Kuusankoski
– A/B-rata: 30 min
TULOKSET

KRC5 Pitkin pituuttaan
maanantai 5.8.
– pitkä matka, kuntoutuskeskus, Kuusankoski
– A-rata: 7-8 km, B-rata: 5-6 km
TULOKSET

KRC6 Yön kuningatar
perjantai 6.9. klo 20.30 – 21.00
– yösuunnistus, Anhavan maja (Anhavaistentie 415), Iitti
– A-rata: 5,1 km, B-rata: 3,9 km, C-rata: 2,2 km (vain kuntorata)
TULOKSET (tuloksissa mukana myös kuntosuunnistajat)

Lähtö radoille on vapaasti klo 17-18. KRC6 yösuunnistukseen lähdetään klo 20.30 – 21.00.

HUOM! Osakilpailut 1, 2, 3 ja 5 järjestetään samana päivänä kuin KuUS kuntorastit. Jos haluat juosta myös kuntorasteilla, tulee sinun osallistua ensin KRC osakilpailuun. Vaikka KRC:n radat eivät ole samat kuin kuntorastiradat, kyseisten päivien kuntorastiratoja ei poikkeuksellisesti julkaista etukäteen kotisivuilla.

Sarjat ja pistelasku

Cupin sarjat ovat miehet A-rata (MA), miehet B-rata (MB), naiset A-rata (NA) ja naiset B-rata (NB). Ikä otetaan pistelaskussa huomioon hyvityspisteinä. Ja koska KRC on tarkoitettu ensisijaisesti kilpailuhenkisille kuntoilijoille, mutta ketään ei ole haluttu rajata ulkopuolelle, myös ns. oikeat kilpasuunnistajat pääsevät mukaan, mutta joutuvat antamaan hieman enemmän tasoitusta perustuen viime vuoden rankisijoitukseen.

Pisteet jaetaan sarjoittain sijoittumisjärjestyksessä 50, 48, 46, 44, 42, 40, 39, 38 jne. Jokainen hyväksytysti maaliin tullut saa vähintään 10 pistettä. Ikähyvitykset / osakilpailu ovat seuraavat:

H/D12 +3 p.
H/D14-16 +2 p.
H/D40-45 +1 p.
H/D50-55 +2 p.
H/D60- +3 p.

Mikäli olet sijoittunut vuoden 2018 loppurankilla (maasto tai sprintti) puolivälin paremmalle puolelle sarjoissa H/D21-45, ensimmäisen osakilpailusi pistehyvitys on -10 p.

Järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin pistelaskun osalta ennen ensimmäistä osakilpailua.

Cupin kokonaiskilpailussa palkitaan sarjoittain kolme parasta. Kokonaiskisassa ovat mukana vähintään kahteen sarjan osakilpailuun osallistuneet henkilöt. Viimeisessä osakilpailussa on jaossa kaikille osallistujille pimeän yön lisäpisteet (15 pistettä per hyväksytty suoritus) sekä tuplaikähyvitykset.

Osallistumismaksut ja ilmoittautuminen

Osallistumismaksu loppuihin osakilpailuihin on 5€ / osakilpailu. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä. Osallistumismaksun voi suorittaa käteisellä paikan päällä.