Kuntorastit / Rastilippu

Mikä Rastilippu?

KuUS:in kuntorasteilla on otettu käyttöön Rastilippu-palvelu. Tänä vuonna kuntorasteilla palvelua pilotoidaan ja testaillaan, ja ensi vuonna se otetaan vakituisesti käyttöön.

Rastilippu mahdollistaa etukäteismaksamisen ja ennakkoilmoittautumisen. Paikan päällä voi kuitenkin ilmoittautua ja maksaa edelleen kuten ennenkin. Rastilippu ei korvaa vanhoja menetelmiä vaan tarjoaa niiden rinnalle uuden vaihtoehdon, joka toivon mukaan helpottaa kaikkien osapuolten toimintaa. Huomaa, että vuonna 2018 KuUS:in järjestämät kuntosuunnistukset ovat kaikille ilmaisia!

Rastilippu-palveluun on tarkoitus koota kaikki Suomen kuntosuunnistustapahtumat. Palvelun kautta on myös mahdollista seurata omiatuloksia ja väliaikoja – kaikki tärkeimmät tiedot löytyvät siis yhdestä paikasta. Pilottivaiheessa mukana on kuitenkin vain osa suunnistusseuroista.

Kyseessä on vasta pilottivaihe, ja palvelua kehitetään edelleen. Rastilipulle kehitetään myös mobiilisovellus, joka julkaistaneen kesällä 2018.

Rastilippu-palvelu kokoaa käyttäjän osallistumiset ja tulokset, ja ennakkoilmoittautuminen nopeuttaa myös toimintaa tapahtumapaikalla (jos käyttäjän tietoihin on syötetty emit, tulospalveluohjelma tunnistaa nimen automaattisesti eikä sitä tarvitse kysyä). Osallistuminen on kuitenkin edelleen mahdollista entiseen tapaan täysin ilman Rastilippu-palvelua.

Rastilipun käyttäminen

Rastilippuun kirjautumiseen tarvitaan Suomisport-tunnus. Jos sellaista ei vielä ole luonut, sisäänkirjautumista yrittäessä järjestelmä ohjaa luomaan tunnuksen. Tunnusta varten tarvitaan muun muassa sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä henkilötunnus.

Kun tunnukset on luonut, Rastilippuun voi kirjautua syöttämällä sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron ja sen jälkeen avaamalla sähköpostiin tulleen linkin tai syöttämällä tekstiviestillä tulleen koodin.

Rastilipun profiilitietoihin tulisi syöttää oman emit-kortin numero, jos omistaa emitin. Emitin avulla paikan päällä tunnistetaan, onko henkilö ennakkoilmoittautunut ja -maksanut.

Tapahtumiin ilmoittautuminen

Rastilipussa oleva kartta sisältää kaikki palveluun syötetyt tapahtumat, joita voi rajata ajankohdan mukaan. Tapahtumia voi tarkastella myös tekstimuodossa listana. Palvelu sisältää kustakin tapahtumasta perustiedot, ja tarkastelemalla tietyn tapahtuman tietoja avautuu myös ilmoittautumislinkki. Tapahtumia voi tarkastella kirjautumatta, mutta ilmoittautuminen vaatii kirjautumisen. Tapahtumat, joissa Rastilipun ilmoittautumis- ja maksutoiminnot ovat käytössä, on merkitty pienellä logolla, joka näkyy tapahtuman kohdalla sekä kartassa että listassa.

Etukäteisilmoittautuminen nopeuttaa jonkin verran järjestäjien työtä tapahtumapaikalla, ja ilmoittautumalla etukäteen tapahtuma näkyy myös omassa tuloshistoriassa Rastilipussa.

Rata valitaan aina paikan päällä, sitä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen. Myöskään oma emit ei ole välttämätön, vaan etukäteisilmoittautumisen voi tehdä, vaikka suunnistaisi ilman aikaa tai tarvitsisi emitin lainaan.

Koska kyseessä on pilottivaihe, Rastilippu-palvelusta toivotaan mahdollisimman paljon palautetta. Palautetta voi antaa yhtä lailla Suunnistusliitolle tai tapahtumien järjestäjille. KuUS:lle voi antaa palautetta paikan päällä tai suunnistusliitosta palautetta vastaanottaa Katri Lilja (katri.lilja at suunnistusliitto.fi).

Lisätietoa rastilippu-palvelusta suunnistusliiton sivuilta.