Veteraanien MM-kisat 5.-12.7.2019 Latvia

Veteraanien suunnistuksen MM-kisat järjestetään ensi heinäkuussa Latvian Riikassa. Kisaviikko on suuri suunnistustapahtuma, jossa H/D35 ja vanhemmat sarjat pääsevät testaamaan kuntonsa muita suunnistajia vastaan. Kisaviikko alkaa lauantaina, jolloin käydään sprintin karsinta. Parhaimmat juoksevat sunnuntaina A-finaalissa, loput B-finaalissa. Kaikki siis pääsevät juoksemaan kaksi starttia. Tiistaina käydään karsinta metsämatkoille, jotka juostaan keskiviikkona (keskimatka) ja perjantaina (pitkä matka). Näissä myös A- ja B-finaalit. Myös ”ali-ikäiset” pääsevät osallistumaan, sillä kisapaikalla on tarjolla rastiviikkotyyppinen setti, jossa on tarjolla kymmenen eri kategoriaa. Jos haluaa osallistua oman ikäsarjansa kisaan (H/D8-21), osallistuu näille sarjoille määriteltyyn kategoriaan. Avoimen kisan puolella voi itse valita haluamansa kategorian, jotka vaihtelevat reitin pituuden ja vaativuuden suhteen.

Jokaiselle löytyy siis kesäisestä Riikasta jotakin, iän ei kannata antaa olla este osallistumiselle! Latviaan onkin nyt suunnitteilla yhteinen kisareissu, jonne toki ovat tervetulleita muutkin kuin seuraan kuuluvat. Ajatuksena olisi lähteä Suomesta tarpeeksi monella autolla, ylittää lahti lautalla ja jatkaa Tallinnasta reilu 300 km Riikaan, yöpyä yhteisessä majoituksessa, juosta kisat, nauttia maastoista ja pitää hauskaa! Seuraan kuuluville suunnistajillehan seura maksaa yhden rastiviikon osallistumismaksun, tai veteraanien MM-kisat, joten tässä olisi hyvä vaihtoehto perinteiselle Fin5:lle tai Kainuulle. Toki kaikkiin kolmeenkin pystyy osallistumaan, tämä osuu juuri kotimaan rastiviikkojen väliin niin, että ehkä ehtii kaikki kolme juoksemaan.

Nyt kartoitetaan alustavasti kuinka monella olisi kiinnostusta lähteä reissuun. Kisoihinhan voi tulla toki vain pitkäksi viikonlopuksi juoksemaan sprintit, tai liittyä mukaan vasta toiselle viikolle ja metsämatkoille. Nämä kisat ovat nyt niin lähellä, että nyt jos koskaan kannattaa lähteä! 2020 kisat siirtyvät etelä-Eurooppaan Slovakiaan ja 2021 juostaankin jo toisella puolella palloa, Japanissa. Jos olisit kiinnostunut lähtemään kisareissuun, ota yhteyttä karjalainen.sanna at gmail.com. Kisaan ehtii ilmoittautua toki myöhemminkin, mutta ensimmäinen maksuporras on jo 8. tammikuuta, jolloin kaikki matkat maksavat 120 e.

Alla muutama ennakkopala kisamaastojen vanhoista kartoista. Tällaisia ei taida Suomesta pahemmin löytyä, joten kyllä nyt kannattaisi varata jo lomakalenterista tilaa…

   

Kisasivut löytyvät osoitteesta https://www.wmoc2019.lv/